Hvad skal jeg vælge: Facaderenovering el. Facadeisolering?

0 Comments

Når du synes, at det er tid til, at der skal ske noget nyt med din facade, så vil du blive stillet over for et altafgørende spørgsmål. Du skal nemlig beslutte dig for, om du vil lade din facade gennemgå en facaderenovering eller en facadeisolering.

Og selvom det kan synes som værende det samme resultat, du får ud af begge metoder, så er der faktisk nogle væsentlige forskellige, som du bør bide mærke i – det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når det kommer til prisen.

Dem kan du læse mere om herunder, hvorfor du får de bedste forudsætninger for at træffe det rette valg.

Derfor bør du vælge en facaderenovering

En facaderenovering er en fordel, hvis du oplever, at din nuværende facade er skadet. Det kan for eksempel være, at der er nogle mere eller mindre voldsomme sætningsskader i den, som der bør tages hånd om, således der ikke sker nogen større skader. Får sådanne lov at stå til, kan problemet nemlig med tiden gribe om sig. Derfor handler det om at stoppe skaden og give facaden noget styrke, de steder hvor den måtte være svækket – og det kan også være en nødvendighed, før en eventuel facadeisolering.

I forhold til pris er der dog en verden til forskel, hvad end du skal have lavet en omfugning, netpuds eller en hel facadeisolering. Og det skyldes blandt andet, at de materialer, der bruges og de timer, der lægges i arbejdet, kan variere meget. Derudover er det også udslagsgivende, om din overflade er meget porøs, om der er huller i den eller andet.

Derfor bør du vælge en facadeisolering

En facadeisolering er med til at give din ejendom et helt andet udtryk udefra, og derfor er det vigtigt med et ordentligt og gennemarbejdet resultat – blandt andet også så der undgås kuldebroer. Derfor er det forskelligt, hvad det er for en tykkelse, der anbefales til den enkelte facade, denne kan variere lige fra 50 mm. til 200 mm.

Med en isolering skal der tænkes på samme koncept som med en frakke. Kulden holdes ude fra hjemmet, mens varmen holdes inde. Derfor er der her også tale om en metode til at energioptimere dit hjem på.

Og i modsætning til en indvendig isolering, vil man ikke miste dyrebar plads ved at lave en facadeisolering. Det er især en fordel i mindre hjem og murstenshuse uden hulmure eller beton / gasbeton huse.

Related Posts