Hvad kan bedst betale sig – Isolering

0 Comments

Er du i gang med et større byggeprojekt og skal have isoleret? Så kan du læse med her. I denne artikel vil du få en oversigt over alt om isolering, forskellige isoleringstyper, fordele og ulemper, og om det overhovedet kan betale sig at isolere. Det kan være smart at sætte sig godt ind i det, før du køber fuld isolering, og det kan hurtigt rende op i høje priser, hvis du er usikker på, hvad der bedst kan betale sig.

 

Hvad skal du isolere?

Et større byggeprojekt er meget overordnet, og siden der findes flere typer af isolering, har de også et bestemt formål. Så hvor du skal isolere er ret vigtigt at fastgøre inden. Er det loftet, etageadskillelser, gulvet, sokkel og fundament, væg eller noget helt sjette? Èn isoleringstype passer nødvendigvis ikke til alt.

 

Hvilke typer isolering findes der?

De typer af isolering der findes er:

  • Mineraluld
  • Papiruld
  • Flamingo
  • ThermoWhite
  • Aluthermo Quattro

Og der er fordele og ulemper ved dem alle. Mineraluld er brandhæmmende, men klimabelastende. Papiruld er mere miljøvenligt og nemt at fordele, men man bruger mere, fordi det kan falde mere sammen. Flamingo er modstandsdygtigt og beregnet til terrændæk, men er hverken brandhæmmende eller miljøvenligt. ThermoWhite er derimod både brandhæmmende og miljøvenligt, og Aluthermo Quattro er fleksibelt og nemt at montere. De to sidste har ikke nogen umiddelbare ulemper, så det er dine og byggeprojektets behov, der kommer til at afgøre, hvilken type isolering, der passer bedst. Det kommer selvfølgelig også lidt an på prisen, og hvis om det overhovedet kan betale sig at isolere.

 

Kan det overhovedet betale sig at isolere?

Der er mange faktorer, der spiller ind, i forhold til om det kan betale sig at isolere og især, hvis det er efterisolering, der tales om. Det kommer nemlig helt an på, hvor gammel huset er, hvor meget det allerede er isoleret, hvis det overhovedet er det, varmeforbrug, type af varmekilde, tæthed på huset, renovering og finansiering. Alle disse faktorer skal du have in mente, og det kan være en god idé at få en fagmand ind over.

 

Skal du selv isolere?

Hvis du selv er fagudlært på området, kan det være smart og en hel del billigere selv at begynde at isolere. Men hvis dette ikke er tilfældet, er det nok en god idé at få en håndværker ind over, så det gøres korrekt første gang. Ellers kan det blive en ret dyrere omgang end først forventet. Held og lykke med projektet!

Related Posts