Nedlæg krybekælder er det en god ide

Alt du skal vide om isolering

0 Comments

Hvis du er i gang med et større byggeprojekt, hvor du skal isolere en masse, så skal du læse med her. I denne artikel vil du nemlig få en udført guide om isolering, herunder typer af isolering, fordele og ulemper ved disse, og om det kan betale sig. Der er meget til isolering man skal vide inden man begynder, og det kan derfor være en god idé at sætte sig ind i det, før du køber isoleringstypen du skal bruge. Det kan desuden blive ret dyrt, alt efter hvilken isoleringstype du vælger, og derfor giver vi en oversigt i denne artikel over hvad der bedst kan betale sig.

 

Isoleringstype efter hvad du skal isolere

Der findes flere typer af isolering, og hver type har et bestemt formål i henhold isolering. Derfor er det vigtigt at fastslå hvad du skal have isoleret og hvor, inden du påbegynder isoleringen. Det er nemlig vigtigt om det er gulv, fundament, loft, væg eller noget femte. En type isolering passer nemlig ikke nødvendigvis til alt.

 

Hvilke isoleringstyper findes der, og hvad er fordele og ulemper ved dem?

Det skal nævnes, at der er fordele og ulemper ved næsten alle typer af isolering, og det er derfor nærmest ikke muligt kun at få en fordelagtig isolering. En type isolering kan nemlig være brandhæmmende, men utroligt miljøbelastende. Dette vil uddybes nedenfor.

 

Stenuld

Stenuld er en form for uld, der består af sten. Denne form for isolering er brandhæmmende og derfor et populært og anerkendt valg af isoleringsmateriale. Stenuld fremstilles ved at smelte en blanding typisk af kalksten og briketter ved op til 1500 grader. Det kan anvendes til meget, fordi det både produceres som granulat og måtter. Udover at være brandhæmmende er dens evne til at isolere også god. Isoleringen holder bedre på varmen, så du kan spare penge på varmeregningen. Denne type isolering er desuden en af de billige valg.

 

Mineraluld

Mineraluld er desuden også brandhæmmende, har god isoleringsevne og er en af de billige valg i forhold til isoleringstyper også. Isoleringsmaterialet er dog utroligt klimabelastende. Mineraluld er det isolering, du typisk ser på lofte, hvor det fordeles i granulater.

 

Papiruld

Papiruld er modsat mineraluld miljøvenligt og sågar nemt at fordele, men du er nødt til at bruge mere af materialet, når du isolerer, fordi det har en tendens til at falde sammen. Det er typisk produceret af genanvendte aviser og er god til hulmursisolering.

 

Flamingo

Flamingo er ikke miljøvenligt eller brandhæmmende, men det er til gengæld allergivenligt: Det er produceret af naturgas eller råolie og består af ganske lidt polystyren. Det er vand- og fugtafvisende, hvor det altså er godt at anvende steder, der nemt kan trænge fugt ind, eksempelvis under gulvet.

 

Der findes flere typer af isolering, men dette er de mest populære. Du kan altså vælge en af disse isoleringstyper alt efter dine behov. Det kan være, at du er nødt til at bruge flere forskellige slags isoleringstyper, hvis du isolerer flere steder. Hvis du er bekymret for at vælge en klimabelastende isoleringstype, kan du med fordel opveje det med miljøvenlig emballage fra https://albeemballage.dk/

 

Kan det så betale sig at isolere?

Det korte svar er: Ja! Det kan godt betale sig at isolere, for det kan i den lange ende gøre at du sparer en del penge.

Related Posts