Parodintitis – hvad er det, og hvordan bliver det behandlet?

0 Comments

Tandpleje er en vigtig del af hverdagen. Der bliver brugt meget tid og mange penge på at sørge for at ens tænder er i orden. For mange giver det sig selv at passe godt sine tænder, da det har negative effekter, hvis man ikke passer på. Dog er det ikke alle der passer lige godt på sine tænder. Desværre er der også nogle som lider af genetiske sygdomme, som resulterer i at det er svære at holde mundhygiejnen i top. Dette kan desværre lede til parodintitis, carries, og andre ubehagelige tand problemer.

Hvad er parodintitis?

Parodintitis er en betændelse i knoglen omkring tænderne. Betændelsen fører til nedbrydelsen af knoglen. Sygdommen kendes også som paradentose, og er en folkesygdom, hvilket betyder at den har stor udbredning blandt den danske befolkning.

Årsagen til paradentose er at der er mange bakterier i og omkring tænderne og tandkødet, hvilket derpå kan medføre betændelse. Hvis betændelsen breder sig til tandkødslommen og til købeknoglen, så skaber det paradentose. Hvilket skal behandles, snarest muligt for at mindske skaderne i knoglen.

Hvordan bliver parodintitis behandlet?

Hvis man opdager en tandkødsbetændelse, så skal det behandles hurtigst muligt for at undgå parodintitis. Hvis dette dog ikke bliver gjort, og man desværre ender med at have paradentose, så kan dette behandles, og det bør behandles, hvis man gerne vil fortsætte med at have sine tænder.

En paradentosebehandling er meget simpel. Det foregår på den måde at man fjerner tandsten og bakterier i tandkødslommen. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at få en tandkødsoperation.

Når først behandlingen er færdig, vil din tandlæge fortælle og vise dig, hvis nødvendigt, hvordan du fremover skal passe på dine tænder og dit tandkød, for at undgå at du får en ny betændelse, som kan føre til paradentose.

Related Posts