Hvad er mest økonomisk – efterisolering eller at få en pejs?

0 Comments

Hvis du overvejer at få en pejs, skal du først være sikker på, at det er økonomisk fordelagtigt. En pejs kan nemlig både øge din varmeregning og være en unødvendig udgift, hvis du ikke har tænkt dig at bruge den ofte, men kan samtidig være en god opvarmningskilde. I stedet kan det være en bedre idé at efterisolere din bolig, så du kan spare penge på varmeregningen, men kan være en særdeles dyr affære når det skal anlægges. Så hvordan ved du, hvad der er mest økonomisk for dig? I dette indlæg giver vi dig en oversigt over fordele og ulemper ved efterisolering og at få en pejs. På den måde kan du træffe den bedste beslutning for dig og din bolig.

Pejs

En pejs kan både være æstetisk og økonomisk, hvis du bruger den rigtigt. Med et godt brændsel kan du nemlig spare penge på varmeregningen. Her er en oversigt over fordele og ulemper ved at få en pejs:

Fordele:

 • En pejs kan give en god stemning i din bolig
 • En pejs kan være en god opvarmningskilde
 • En pejs kan spare dig penge på varmeregningen

Ulemper:

 • En pejs kan være fordyrende, hvis du ikke bruger den
 • En pejs kan være dyr at installere
 • En pejs kan være svær at passe og renholde
 • Det kan være svært at få lov til at installerer en pejs i din bolig. En pejs er altså en god og økonomisk opvarmningskilde, hvis du er sikker på, at du kan bruge den. Er du i tvivl om, hvorvidt en pejs er det rette for dig, kan du med fordel læse mere om pejse ved at klik her.

Efterisolering

Efterisolering kan altså være en god investering, især hvis du har mulighed for at få penge til efterisolering. Dog er det ikke lige med det samme, at du kan få en lavere varmeregning. Hvad skal du derfor være opmærksom på, hvis du overvejer at efterisolere din bolig? Her er en oversigt over fordele og ulemper ved efterisolering:

Fordele:

 • Efterisolering kan spare dig penge på varmeregningen
 • Efterisolering kan hæve boligens værdi
 • Efterisolering kan erstatte behovet for en pejs

Ulemper:

 • Efterisolering kan være dyrt at etablere
 • Kan være svært at få godkendt til at lave efterisolering i din bolig Efterisolering kan altså være en god investering, især hvis du har mulighed for at få penge til efterisolering. Dog er det ikke lige med det samme, at efterisolering betaler sig. Derfor er det en god idé først at finde ud af, hvor meget efterisoleringen vil koste og hvor meget du kan spare på varmeregningen. Dertil skal du stadig have en varmekilde i din bolig, da efterisolering, jo kun står for at holde varme inde, men ikke at generere den. Hvis du overvejer at få efterisoleret din bolig, kan du med fordel læse mere om efterisolering på Efterisoleringen.dk.

Hvad er mest økonomisk?

Hvad der er mest økonomisk for dig, kommer helt an på dit budget, dine forhold og dit behov. Hvis du har råd til både en pejs og efterisolering, vil efterisolering være det mest økonomiske valg. Men er du i tvivl, skal du med fordel gå til en energivejleder, som kan rådgive dig om, hvad der er mest økonomisk for dig.

Konklusion

Det er svært at sige, hvad der er mest økonomisk for dig, da det kræver, at du ved noget om din bolig og om dit budget. Har du et stort budget, kan du med fordel både investere i efterisolering og en pejs, da du derved vil kunne spare en masse penge på varmeregningen uden at fryse.

Related Posts