Epoxy gulv

Epoxy gulv – information om priser og fordele

Epoxy gulve bliver mere og mere populære når der skal vælges ny gulvbelægning, og ser man nærmere på fordele ved et epoxy gulv, så er det nemt at få øje på hvorfor.

Du får således et gulv i et moderne og råt udtryk af beton, der passer perfekt ind i de moderne og minimalistiske indretninger, som er meget populært blandt danskerne. Et epoxy gulv er derudover slidstærkt, vandfast, og meget nemt at vedligeholde og rengøre.

Den vandfaste egenskab og den store slidstyrke som et epoxy gulv kommer med, gør derudover epoxy gulve til meget alsidige gulve. De kan således både bruges i stuen og køkkenet, men også i vådrum, badeværelser og lignende.

Du kan med fordel læse med videre her på siden, da du får en masse brugbar information om epoxy gulve, herunder om priser og fordele, samt om hvordan du finder frem til de bedste tilbud på et nyt epoxy gulv.

Er du allerede fast besluttet på at skulle have et nyt epoxy gulv, og ønsker du i den forbindelse et tilbud, så anbefaler vi at du får dine tilbud gennem 3byggetilbud.dk. Her kan du nemlig hurtigt og nemt få tre gratis og uforpligtende tilbud.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt epoxy gulv

Epoxy gulv

Hvad koster et nyt epoxy gulv

Der er flere faktorer der er afgørende for prisen på et nyt epoxy gulv, og hvor det ikke mindst vil være spørgsmålet om hvorvidt du skal have nyt underlag, om du selv lægger gulvet eller får professionel hjælp, hvor stort et areal der er tale om, og hvor tyk belægningen med epoxy skal være.

For et epoxy gulv med et tyndere lag epoxy vil prisen være i omegnen af 300-500 kr. m2. Er der tale om et epoxy gulv med tykkere belægning, vil prisen være i omegnen af 500-1000 kr. m2.

Et godt tip til hvis du får professionel hjælp til at få lagt et nyt epoxy gulv er, at benytte dig af en gulvlægger i det lokalområde hvor du bor. Der vil nemlig være en merudgift forbundet med, at gulvlæggeren har en længere transport. Disse udgifter kan du med fordel spare væk, ved at benytte en gulvlægger i dit lokalområde.

Vi gør dertil opmærksom på at priserne du finder ovenfor, ikke kan sige noget om prisen på lige netop dit nye epoxy gulv, da der er tale om vejledende priser. Ønsker du en mere reel pris på dit nye epoxy gulv, så får du det nemmest ved at få et tilbud med pris af en gulvlægger.

Ved at indsende en opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk, kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud med pris på et nyt epoxy gulv, samtidig med at du kan bede om, at få tilbud fra gulvlæggere i dit lokalområde.

På den måde kan du på en og samme tid få et tilbud med en reel pris på dit nye epoxy gulv, samtidig med at du vil spare penge på, at få tilbud fra gulvlæggere i dit lokalområde.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt epoxy gulv

Epoxy gulv

Epoxy gulv – hvad er det

Epoxy gulve er traditionelt blevet brugt i industrien, hvor den store slidstyrke og vandfastheden i gulvet har gjort, at epoxy har været velegnet som gulvbelægning på fabrikker, værksteder og lignende.

Et gulv der er belagt med epoxy består af to dele, en epoxyharpiks og en hærder, og hvor epoxyharpiks har til formål at binde materialerne sammen, mens hærderen har til formål at øge styrken i epoxyen. Sammensætningen af materialer der udgør epoxyen er ret kompleks, men kan bedst betegnes som en form for flydende plastmateriale.

Under belægningen af et epoxygulv vil det flydende plastmateriale blive tilsat hærder, der gør at gulvet sætter sig og størkner ind. Hærder kan både tilsættes lige inden epoxyen lægges, men vil også ofte allerede være tilsat epoxyen.

Når et epoxy gulv er færdiglagt, størknet og hærdet, så vil gulvet få de flotte og blanke overflader, der er med til at gøre epoxy gulve så populære. Samtidig vil det hærdede epoxy sikrer den store slidstyrke, og det fugefri overflader der sikrer 100% vandfasthed.

Det gør særligt epoxy gulve populære på badeværelser, toiletter og i køkkener, hvor de blanke overflader vil passe perfekt ind, samtidig med at gulvet har den fornødne slidstyrke, og ikke mindst, at gulvet kan modstå vand og fugt.

Epoxy gulv

Epoxy gulv – bør du overveje det i dit hjem

Som vi allerede har været inde på er der gode grunde til, at du bør overveje et epoxy gulv i dit hjem. Det vil ikke mindst være i køkkenet eller på badeværelset, hvor de blanke, slidstærke og vandfaste overflader, vil være mere end bare velegnet.

Det afhænger dog også af hvilket udtryk du ønsker i dit hjem. Udtrykket på et epoxy gulv kan godt afvige meget, fra nogle af de mere traditionelle gulvbelægninger. I de skandinaviske lande er der dog et stort fokus på den moderne og minimalistiske indretning, og i den sammenhæng passer epoxy gulve perfekt ind.

De blanke overflader stråler virkelig i sammenspil med en minimalistisk indretning, og hvor en blanding mellem epoxy gulv og det klassiske danske møbeldesign, er en utroligt flot og moderne indretning.

Fordele ved at vælge et epoxy gulv

I tillæg til de flotte og blanke overflader til de moderne og minimalistiske indretninger, så er der flere andre fordele ved epoxy gulve. Vi har allerede været inde på flere af dem kort, og i det følgende ser vi endnu nærmere på dem.

 • Den høje styrke – der er flere grunde til at epoxy gulv har en høj slidstyrke og holdbarhed. For det første vil sammensætningen af materialer i epoxy når det blandes med hærderen polymerisere, hvilket skaber en meget hårdfør overflade. Du vil således ikke være særlig udsat for sprækker, revner og ridser i dit epoxy gulv, sammenlignet med andre typer af gulvbelægninger. Dertil er den fugefri belægning med til at gøre, at der ikke kommer snavs ned i sprækker og revner, der øger slitagen på dit gulv.
 • Relativt nem at lægge – at lægge et epoxy gulv er relativt nemt sammenlignet med for eksempel et trægulv, da epoxy blot skal males ud i en jævn overflade. Det kræver lidt teknik og viden, men er ikke noget du ikke selv bør kunne klare, så længe du sætter dig ind i hvordan du gør på forhånd. Du kan se mere om hvordan du lægger et epoxy gulv andetsteds her på siden.
 • Nemt at vedligeholde og rengøre – de blanke, fugefri og slidstærke overflader på et epoxy gulv gør, at der ikke vil sætte sig meget snavs i gulvet. Dertil er et epoxy gulv 100% vandfast hvilket gør, at det bliver nemt at vaske og rengøre, samt vedligeholde et epoxy gulv.
 • Epoxy er billigt – afhængig af hvilke andre typer gulvtyper der sammenlignes med, så er et epoxy gulv en ganske billig gulvbelægning. Epoxy kan især sammenlignet med et trægulv være en meget billigere løsning. Er dit valg af gulv derfor også afhængig af økonomi, så er et epoxy gulv helt klart værd at se nærmere på. På sigt vil der grundet fordele ved et epoxy gulv, heller ikke være store udgifter forbundet med renoveringer og lignende.
 • Unik udtryk – ønsker du at skille dig ud så er et epoxy gulv et rigtig godt valg, da epoxy som gulvbelægning stadig er forholdsvist nyt i private hjem. Det er således mest i større bygninger, fabrikker, værksteder og offentlige bygninger, at du vil kunne finde mange gulv belagt med epoxy. Så selvom epoxy bliver mere og mere populært til de private hjem, så vil du stadig være en af de ganske få, der vil have et epoxy gulv i dit hjem.

Ulemper ved at vælge et epoxy gulv

Der er enkelte ulemper ved at vælge et epoxy gulv, som det er værd at kende til på forhånd. De relaterer sig både til arbejdet med at lægge gulvet, men også til den efterfølgende brug.

 • Pas på epoxyallergi – visse mennesker lider af epoxyallergi og tåler derfor ikke kontakt med epoxymalingen. Vær opmærksom på dette når du skal lægge dit nye epoxy gulv.
 • Pas på UV-stråling – når et epoxy gulv udsættes for meget UV-stråling, så vil de kemiske forbindelse i gulvet langsomt opløses over tid. Det vil være med til at forringe gulvets kvalitet markant. Du bør derfor ikke benytte dig af epoxy gulve udendørs, eller på steder hvor gulvet vil være meget udsat for UV-stråling.

Epoxy gulv

Sådan lægger du et epoxy gulv

Har du mod på selv at lægge dit epoxy gulv følger her en vejledning. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at selvom en gulvbelægning med epoxy er relativt nemt sammenlignet med trægulve og andre gulvtyper, så er det ikke det samme som at sige, at det er nemt at lægge et epoxy gulv.

Det kræver således teknisk snilde og hvor det ikke mindst gælder om, at få lagt gulvet korrekt i første forsøg. Et epoxy gulv vil nemlig hurtigt hærde når det lægges, og der skal derfor arbejdes hurtigt og præcist med gulvbelægningen.

Lægges gulvet ikke korrekt vil det afhængig af gulvbelægningens fejl og mangler, kræve at du enten lægger et helt nyt gulv, eller som minimum for slebet gulvet til, og udbedret andre fejl og mangler på gulvbelægningen.

 1. Underlaget skal være helt jævnt – skal der laves nyt underlag til dit epoxy gulv vil det oftest være i beton. Der kan dog også være eksisterende underlag af andre materialer, herunder tidligere gulvbelægninger. Hvad enten dit underlag er af den ene eller anden type, så er det vigtigt at underlaget er helt jævnt. Her bør du efter behov foretage en slibning af betongulv eller afslibning af anden type underlag.
 2. Brug epoxy fugemasse til at tætne sprækker og huller – efter slibningen eller efter behov, bør du fylde sprækker, revner og huller med epoxy fugemasse. Dette for at sikre at underlaget bliver endnu mere jævnt.
 3. Rens overfladen – når der er opnået en jævn overflade på underlaget til dit nye epoxy gulv, er det vigtigt at rengøre og rense underlaget for snavs, skidt og støv. Er der snavs, skidt og støv i og på underlaget, så vil det sætte sig i epoxymalingen. Det har den konsekvens at epoxyen mister glans, samtidig med at kvaliteten i gulvet forringes.
 4. Fordel at behandle med primer – du bør påføre underlaget en primer for at gøre underlaget bedre klar til belægningen med epoxy. Sørg for at underlaget er helt tørt før du påfører primer, og vær også sikker på den er helt tør, før du begynder belægningen med epoxy.
 5. Første lag epoxy påføres – med underlag og primer på plads er det tid til første lag epoxy. Er din epoxy ikke blandet med hærder på forhånd, skal denne tilsættes epoxyen umiddelbart inden du påføre epoxymalingen på underlaget. Det nemmeste og mest praktiske er dog at få epoxymaling, hvor der allerede er tilsat hærder. Så snart du tager hul på bøtten med en færdigblandet epoxymaling, er det vigtigt du påbegynder arbejdet hurtigt. Epoxymalingen vil nemlig forholdsvist hurtigt hærde, hvorefter det bliver svært at arbejde med. Brug en almindelig malerrulle til at få rullet epoxymalingen godt ud på underlaget. Lad herefter gulvet tørre i ca. 24 timer.
 6. Inspicer første lag – inden du går videre er det vigtigt du går dit første lag igennem, for at sikre at belægningen har en jævn overflade. Samme fremgangsmåder anvendes som i punkt 1, 2. Du bør også tørre overfladerne af på gulvet
 7. Sidste lag epoxy påføres – når det første lag epoxymaling er tørt og jævnt, kan du påføre det sidste lag epoxymaling. Igen skal du lade epoxymalingen tørre i ca. 24 timer, inden du inspicerer gulvet, hvor det skal sikres at gulvet har den fornødne jævne overflade.

Gør det selv eller hjælp af professionel gulvlægger

Der kan være god fordel i at lægge dit nye epoxy gulv selv, da du kan spare mange penge på udgifter til en gulvlægger. Du vil således kun have udgifter til epoxymaling, samt de redskaber du skal benytte under gulvbelægningen. Til gengæld skal du bruge en masse tid på din gulvbelægning, hvis du vælger at gøre det selv.

Som vi har været inde på ovenfor så er en gulvbelægning med epoxy, sammenlignet med flere andre typer gulvbelægning, er relativt nem gulvbelægning selv at stå for. Igen gør vi dog opmærksom på, at det stadig kræver teknisk kunnen og viden om epoxy og gulvbelægninger, før du selv bør stå for at lægge dit nye epoxy gulv.

Benytter du dig af en professionel gulvlægger vil der naturligvis være en udgift forbundet med denne, men du slipper til gengæld for selv at bruge en masse tid på gulvbelægningen.

Dertil vil du være bedre sikret at du opnår et tilfredsstillende og holdbart resultat, da en professionel gulvlægger har den fornødne ekspertise og erfaring. Med en gulvlægger kan du derfor være sikker på, at du får lagt dit nye epoxy gulv korrekt i første forsøg.

Om du skal lægge dit nye epoxy gulv selv, eller om du skal benytte dig af en gulvlægger til opgaven, afhænger derfor både af økonomi og kvalitet. Ønsker du en billigere løsning med større risiko under gulvbelægningen, så er et gør det selv projekt måske løsningen for dig. Ønsker du derimod at være sikker på et tilfredsstillende resultat, så bør du overveje en gulvlægger.

Vi anbefaler at du benytter dig af en professionel gulvlægger, medmindre du har den fornødne erfaring og ekspertise. Skal du bruge en gulvlægger til din gulvbelægning, så anbefaler vi dertil at du indhenter flere tilbud på din opgave. På den måde kan du sammenligne de tilbud du får med hinanden, og se hvor du får det bedste tilbud for dig.

Det kan dog hurtigt vise sig at være en stor opgave nok i sig selv, at skulle finde frem til tre gulvlæggere med tilbud på din gulvbelægning. For at gøre det nemmere for dig at finde gulvlæggere med tilbud, kan du med fordel benytte dig af 3byggetilbud.dk.

På 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på dit nye epoxy gulv, og hvor det eneste du skal gøre er, at indsende en beskrivelse af din opgave. Så snart din opgavebeskrivelse er modtaget, vil du inden for kun tre dage modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt epoxy gulv.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt epoxy gulv

Epoxy gulv

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt epoxy gulv på 3byggetilbud.dk

Ved at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på dit nye epoxy gulv. Du slipper dermed for at skulle bruge en masse tid og besvær, på selv at skulle finde frem til gulvlæggere med tilbud på din opgave, da 3byggetilbud.dk påtager sig ansvaret for at finde gulvlæggere med tilbud, alt sammen på kun tre dage og som sagt helt gratis og uforpligtende.

Når du benytter dig af 3byggetilbud.dk opnår du derudover flere andre gode fordele, hvor du blandt andet vil have stor økonomisk fordel af de billige tilbud du vil modtage. De billige tilbud hænger sammen med den store konkurrence gulvlæggerne imellem, der kæmper om at vinde din opgave. Derfor vil de ofte tilbyde lavere priser og andre gode fordele, alt sammen til din store økonomiske fordel.

Har du accepteret et tilbud gennem 3byggetilbud.dk vil du derudover være økonomisk forsikret, da der medfølger en entreprisegaranti der dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv, i tilfælde af din opgave bliver leveret med fejl og mangler. Entreprisegarantien er dermed din økonomiske garanti for, at du får leveret til acceptabelt og tilfredsstillende resultat.

Der er altså mange gode fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk. Du slipper først og fremmest for at bruge tid på det opsøgende arbejde, vil herefter modtage billige og fordelagtige tilbud på din opgave, alt sammen helt gratis og uforpligtende, og vil samtidig være økonomisk forsikret når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk.

Så nemt kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på nyt epoxy gulv:

 1. Beskriv din opgave så præcist som muligt og send den ind til 3byggetilbud.dk
 2. Herefter modtager du tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave
 3. Sammenlign og vælg det bedste tilbud og kom i gang med det samme

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt epoxy gulv