Hvad koster det at udskifte et undertag

Hvad koster det at udskifte et undertag

Et undertag tjener i mange tilfælde et afgørende formål i en tagbelægning, da undertaget har til formål at beskytte den underliggende tagkonstruktion mod, at den underliggende tagkonstruktion udsættes for vand og fugt.

Kommer der vand og fugt ind under taget kan det føre til dyre skader, som det vil koste mange penge at renovere på. Derfor er det vigtigt at have et undertag der er helt tæt, så du undgår at der kommer vand og fugt ind under taget.

Det er dog ikke alle typer tagbelægninger der kræver et under, da nogle tagbelægninger anses for at være helt vandtætte. Det gælder eksempelvis for ståltage, hvorimod det omvendte gælder for tegltage, hvor der bådes anbefales et undertag samt en understrygning.

Skal du have et nyt undertag kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får en masse brugbar information om priser og fordele ved et undertag, samt hvordan du finder frem til de bedste tilbud på et nyt undertag.

Ønsker du allerede på nuværende tidspunkt et tilbud på et nyt undertag, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk, og hvor alt du skal gøre for at modtage dine tilbud, er at indsende en kort beskrivelse af din opgave.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag

Hvad koster udskiftning af undertag

Nyt undertag pris – hvad koster det at udskifte et undertag

Det kan være svært at sige noget om præcist ved det koster at udskifte et undertag, da der er mange forskellige faktorer der spiller ind på prisen. Blandt vil typen af undertag der benyttes, samt størrelse og kompleksitet på taget, have afgørende betydning for den endelige pris.

Et godt tip er at benytte dig af en håndværker i dit lokalområde, da du på den måde sparer de udgifter der ellers ville være forbundet med, at håndværkeren har en længere transport til og fra opgaven.

Endvidere vil et undertag som oftest være en del af et samlet tilbud på et tag, og det kan derfor være svært at gennemskue, hvad den reelle pris på undertaget er.

Normalvis vil prisen på et nyt undertag være i omegnen af 200-400 kr. pr. m2 inklusiv moms og arbejdskraft.

Bemærk at ovenstående priser er et udtryk for vejledende markedspriser, og at det kan være svært at sige noget om prisen på lige netop dit undertag. Ønsker du en reel pris på et nyt undertag, så får du nemmest og bedst en pris ved at få et rigtigt tilbud.

På 3byggetilbud.dk kan du på samme tid få et tilbud med pris, og få tilbuddet på dit undertag fra en håndværker i dit lokalområde. Faktisk får du hele tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag på 3byggetilbud.dk, udelukkende fra håndværkere i dit lokalområde.

Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, bede om at få tilbud fra håndværkere i dit lokalområde, og så vil du inden for kun tre arbejdsdage modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag

Formålet med et undertag

Et undertag har til formål at beskytte et hus mod, at der kommer regn, sne, andet nedbør og kondens ind under tagbelægningen. Der benyttes stort set altid et undertag ved nybyggerier, og ved udskiftning af eksisterende tagbelægninger.

Man kan se på et undertag som husets regntøj, der skal beskytte mod at huset inde under bliver vådt. Bliver huset først vådt opstår der risiko for vand- og fugtskader, samt øget risiko for skimmelsvamp. Et undertag tjener derfor et meget vigtigt og afgørende formål.

Typer af undertag

Et undertag kan overordnet set opdeles i tre typer af hårdhed, der går fra et fast undertag, til et middelfast undertag, og til et let undertag.

Et fast undertag består af hårde og faste plader, ofte af krydsfiner eller træbrædder. Ovenpå et fast undertag vil der blive lagt en tynd belægning med tagpap. Ved at belægge med tagpap opnås den fulde vandtæthed, der er krævet af et undertag.

Et middelfast undertag ligner på mange måder et fast undertag, med den forskel at et middelfast undertag, vil bestå af tyndere plader der ofte vil være i gips, eller i tyndere træplader som masonit eller huntonit.

Et let undertag består af en løs tagdug der ofte vil bestå af en form for plastik materiale. Et let undertag kan lægges i ruller, også kaldet banevare, hvilket gør at denne type undertag, ofte også går under betegnelsen et banevare undertag.

Hvilke typer tagbelægning kræver et undertag

Det er ikke alle typer tagbelægninger der kræver et undertag, hvor blandt andet tagpap anses for værende helt vandtæt, og som nævnt ovenfor, også benyttes ved faste undertage til at opnå et vandtæt undertag.

Dertil vil det heller ikke være nødvendigt med et undertag på følgende tagbelægninger:

 • Plastiktag
 • Bølgeeternittag
 • Stråtag
 • Glastag
 • Græstag

Det vil være nødvendigt med et undertag på følgende tagbelægninger:

 • Skifertag
 • Trætag
 • Tegltag
 • Betontag
 • Ståltag
 • Kobbertag
 • Zinktag

Vær opmærksom på at bare fordi der ikke kræves et undertag, er det ikke ensbetydende med, at det ikke er anbefalet med et undertag. Med et undertag vil du nemlig være sikret bedste muligt mod, at dit hus udsættes for vand og fugt med dyre renoveringer til følge.

Hvad koster udskiftning af undertag1

Hvilken type undertag skal du vælge

Det vil første og fremmest være typen af tagbelægning der er afgørende for, hvilken type af undertag du skal vælge. Det skyldes at de forskellige tagbelægninger stiller forskellige krav til undertaget.

Overordnet kan man sige at de faste undertag sikrer den bedste beskyttelse og længste holdbarhed, sammenlignet med de lettere undertage der giver en lavere beskyttelse og kortere holdbarhed.

For at afgøre hvilket krav der stilles til et undertag på en tagbelægning, ses der blandt andet på tagets hældning. Jo større hældning der er på taget, jo lettere har regnvand og andet nedbør ved at løbe væk fra taget. Tagbelægninger med større hældning stiller derfor mindre krav til undertaget.

Det er derudover også vigtigt at se på selve typen af tagbelægningen, da nogle typer af tagbelægninger er mere vandtætte end andre. Jo mere naturligt vandtæt en tagbelægning er, jo mindre krav stilles der til undertaget.

Vi anbefaler at du indhenter råd og vejledning fra en professionel fagmand, hvis du er i tvivl om hvilken type undertag du skal vælge. Undertaget er en afgørende og vigtigt del af din tagbelægning, og det er derfor vigtigt at du vælger det rigtige undertag.

Kan du udskifte et undertag uden at udskifte hele taget

Det kan i praksis godt lade sig gøre at udskifte et undertag, uden først at fjerne selve tagbelægningen. Det er dog kunne under specielle omstændigheder, og kræver meget tid og arbejde at udføre.

For at sikre det bedste resultat på en udskiftning af et undertag altid ske oppefra, hvilket vil kræve at tagbelægningen også udskiftes. Ved nogle typer af tagbelægninger, eksempelvis tegl, er det mange gange muligt at genbruge tagbelægningen, og lægge den gamle tagbelægning påny, så snart det nye undertag er lagt.

Kan du selv udskifte dit undertag

Har du erfaring med tagbelægninger kan du sagtens selv stå for at lægge dit undertag. Der er dog flere gode grunde til at overlade arbejdet til en professionel taglægger.

For det første vil du ofte også skulle udskifte din tagbelægning, og ved at få hjælp af en professionel taglægger, vil der som regel være inkluderet et undertag i prisen. Du er dermed allerede på forhånd sikret udskiftning af dit undertag, hvis du skal have udskiftet din tagbelægning.

For det andet er du sikret og garanteret et meget bedre og holdbart resultat, end hvis du selv som en uerfaren taglægger skulle lægge dit nye undertag. Med en professionel taglægger undgår du merudgifter forbundet med, at du i fremtiden må renovere på en forkert tagbelægning.

Vi anbefaler at du til enhver tid benytter dig af en professionel taglægger, for at sikre dig det bedste og mest holdbare resultat som muligt. Du finder hurtigt og nemt en professionel taglægger på 3byggetilbud.dk, hvor du på ingen tid kan få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag.

Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af det undertag du ønsker, og så vil du inden for kun tre arbejdsdage, modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på dit nye undertag af professionelle taglæggere.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag

På 3byggetilbud.dk kan du ved at benytte opgaveformularen på siden, og indsende en beskrivelse af det undertag du ønsker, få tre gratis og uforpligtende tilbud på dit nye undertag af professionelle taglæggere.

Det tager kun fem minutter at indsende en beskrivelse af din opgave, og så snart 3byggetilbud.dk har modtaget din opgavebeskrivelse, vil du modtage dine tre gratis og uforpligtende tilbud inden for kun tre arbejdsdage.

Du sparer dermed en masse tid og besvær, da du ikke selv skal bruge tid på det opsøgende arbejde, men derudover opnår du flere andre gode fordele, ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk.

Blandt de største fordele kan nævnes de billige tilbud du vil modtage, som hænger sammen med den store konkurrence imellem taglæggerne, der kæmper om at vinde din opgave. Det vil ofte føre til at taglæggerne sænker deres priser, og tilbyder andre gode fordele i deres tilbud på dit undertag.

Derudover medfølger der en entreprisegaranti når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk, der dækker i tilfælde af, at dit undertag leveres med fejl eller mangler. Entreprisegarantien dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv, og er dermed din økonomiske sikkerhed for, at du får leveret et tilfredsstillende og holdbart resultat.

Så nemt får du tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag:

 1. Klik på knappen med ‘Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag’
 2. Indsend en beskrivelse af din opgave
 3. Modtag tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag inden for tre arbejdsdage

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt undertag