Luft til luft varmepumpe til sommerhuse

Luft til luft varmepumper til sommerhuse

Ved huse og bygninger der ikke har mulighed for at blive tilkoblet fjernvarme, er der stor økonomisk fordel i, at installere en luft til luft varmepumpe. Er dit hus ikke tilkoblet fjernvarme vil der være behov for, at opvarme med el, gas eller olie, metoder der oftest er væsentlige dyrere end fjernvarme.

Med en luft til luft varmepumpe konverteres varmen fra den udendørs luft, til varme i den indendørs luft i huset eller bygningen. På den måde undgår du at skulle opvarme med el, gas eller olie, og kan dermed spare mange penge på dine varmeregninger. Det skyldes at en luft til luft varmepumpe, er meget billigere i drift end opvarmning med el, gas eller olie.

En luft til luft varmepumpe kan være en god løsning i sommerhuse, hvor der oftere vil være mangel på fjernvarme, sammenlignet med helårshuse. Du kan dog med fordel benytte en luft til luft varmepumpe, som supplement til opvarmningen af dit helårshus.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder med en luft til luft varmepumpe, herunder om priser og fordele, samt hvordan du finder den bedste luft til luft varmepumpe på markedet, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får alt den information du skal bruge om luft til luft varmepumper.

Hvad er en luft til luft varmepumpe

Formålet med en luft til luft varmepumpe er at udnytte og overføre den energi der er i husets omgivelser, ved enten at overføre varmen til husets opvarmningssystem, eller ved at blæse varmen direkte ind i huset.

Luft til luft varmepumpen fungerer ved hjælp af en udedel, der ved hjælp af en ventilator opfanger den varme luft, og enten overfører den til opvarmningssystemerne i huset, eksempelvis radiatorer og gulvvarme, eller ved hjælp af en indedel, blæser den varme luft direkte ud i rummet og huset.

Har du en luft til luft varmepumpe er det vigtigt at du regelmæssigt vedligeholder den. Vedligeholdelsen angår mestendels varmepumpens filter, der skal renses fri for snavs, skidt, blade og andet. Er filtret fyldt med snavs, skidt, blade eller andet, vil varmepumpens effektivt blive kraftigt forringet.

En luft til luft varmepumpe er velegnet til sommerhuse

Der er flere grunde til at en luft til luft varmepumpe er velegnet til brug i sommerhuse, hvor der ikke er mulighed for at blive tilkoblet fjernvarme.

Med en luft til luft varmepumpe vil du for det første kunne spare mange penge, da opvarmning ved hjælp af el, gas eller olie, er væsentligt dyrere end opvarmning ved hjælp af en luft til luft varmepumpe.

En luft til luft varmepumpe er dertil smart i et sommerhus, da det ikke vil være nødvendigt med et radiatorsystem. Det skyldes mulighed for at få en luft til luft varmepumpe, der blæser varm luft direkte ind i sommerhuset.

Effektiviteten ved en luft til luft varmepumpe er dog til dels afhængig af, at rummet der skal opvarmes ikke er for stort. Er der tale om større rum eller sommerhus, vil det være nødvendigt med flere enheder, hvilke ofte vil være upraktisk.

Uanset kan en luft til luft varmepumpe være et godt supplement, og kan stadig give store besparelser, hvis den benyttes i større rum og sommerhuse.

Brug med fordel en luft til luft varmepumpe som supplement i dit helårshus

Du kan i princippet også bruge en luft til luft varmepumpe i dit helårshus, men som nævnt ovenfor, så falder effektiviteten i takt med, at det rum eller hus der skal opvarmes bliver større.

Derfor vil det oftest ikke give mening at have opvarmning af dit helårshus, udelukkende ved hjælp af luft til luft varmepumper. På samme måde som ved større sommerhuse, kan en luft til luft varmepumpe dog være et godt supplement, og kan stadig være medvirkende til, at du kan opnå besparelser på din varmeregning.

Vil du gerne gøre brug af en luft til luft varmepumpe i dit helårshus, så er det bedst at placere den i stuen. Her vil du få mest muligt ud af varme indtaget. Har du førstesal kan du med fordel installere endnu enhed på førstesalen.

Det bør du være opmærksom på ved køb af luft til luft varmepumpe

Der er flere forhold ved en luft til luft varmepumpe du med fordel kan undersøge nærmere, i forbindelse med at du undersøger markedet. Det gælder ikke mindst hvad angår SCOP værdien, og at varmepumpen kan klare de danske vejrforhold.

SCOP værdien henviser til varmepumpens evne til at levere varme, og kan sige noget om hvor god varmepumpen reelt set er. SCOP værdien er derfor et meget vigtigt parameter, hvorpå du bør bedømme en varmepumpe på.

SCOP værdien skal gerne som minimum være over 3,0-3,5, men skal du have en rigtig god varmepumpe, skal SCOP værdien gerne være på over 4,0-4,5.

En anden måde hvorpå du kan bedømme hvor god en varmepumpe er, er ved at undersøge varmepumpens COP værdi. COP værdien er dog en mere forenklet og simpel værdi, og du er derfor bedre tjent med, at holde dig til at undersøge SCOP værdien.

Du bør dertil være opmærksom på om varmepumpen kan håndtere de danske vejrforhold, hvor det ikke mindst vil være afgørende, at varmepumpen kan håndtere de danske kuldegrader. Køber du en dansk produceret varmepumpe bør dette ikke være et problem, men vær opmærksom på dette, hvis du køber din varmepumpe i udlandet.

Du kan med fordel også undersøge listen over Energistyrelsens anbefalede varmepumper. Disse varmepumper vil være testet af uafhængige laboratorier, og du får derfor en en helt korrekt og interessefri bedømmelse af varmepumperne.

Luft til luft varmepumpe til sommerhus

Benyt dig af en professionel installatør

Du er bedst tjent med at få installeret din varmepumpe af en professionel installatør, så du er helt sikker på, at din varmepumpe fungerer korrekt og optimalt. På den måde er du sikret den største besparelse på din varmeregning.

I forbindelse med dit valg af installatør bør du benytte dig af en installatør, der er medlem af varmepumpeordningen (VPO). Derved er du bedre sikret at du benytter dig af en installatør med viden og erfaring, og som kan installere din varmepumpe korrekt.

Du kan nemt og hurtigt finde en installatør til din luft til luft varmepumpe på 3byggetilbud.dk, hvor du kan få hele tre gratis og uforpligtende tilbud. Det eneste du skal gøre for at få dine tilbud, er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så modtager du dine tilbud inden for kun tre dage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en ny varmepumpe

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en luft til luft varmepumpe

Du kan hurtigt og nemt indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, og få tre gratis og uforpligtende tilbud på din varmepumpe. Du slipper dermed for selv at skulle stå for det opsøgende arbejde, men derudover opnår du også flere andre gode fordele.

For det første vil de tilbud du modtager på din luft til luft varmepumpe være meget billige, da der er stor konkurrence mellem installatørerne om at vinde din opgave. Det vil ofte resultere i billigere priser og andre gode fordele, i de tilbud du vil modtage på din varmepumpe.

Derudover medfølger der en entreprisegaranti på din opgave, der dækker i tilfælde af at din varmepumpe ikke installeres korrekt. Dermed er du økonomisk sikret mod, at du ikke får leveret et tilfredsstillende resultat. Entreprisegarantien dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det at få tre gratis og uforpligtende tilbud på en ny varmepumpe:

  1. Benyt opgaveformularen på 3byggetilbud.dk til at indsende en beskrivelse af din opgave
  2. Du modtager herefter tre gratis og uforpligtende tilbud inden for tre dage
  3. Vælg det bedste tilbud og installatøren starter med det samme

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en ny varmepumpe