Nye vinduer

Nye vinduer

Skal du have nye vinduer til dit hus eller bolig, er det vigtigt at tage stilling til, hvilken type vinduer du skal bruge. Det kan nemlig ofte have afgørende betydning for dit valg af vinduer, i hvilken forbindelse og til hvad vinduerne skal bruges til.

Er der behov for en større sikkerhed mod at vinduet går i stykker, og at der ikke opstår personskader, så vil hærdet og lamineret glas være velegnet, mens det på badeværelser og toilet kan være mere fordelagtigt med sandblæste vinduer, for at forhindre at udefrakommende kan kigge ind.

Dertil kan der være ønsker om mere energibesparende, lydisolerende og solafskærmende vinduer, samt andre typer af vinduer, som kan gøre en afgørende forskel på dit hus eller bolig.

Er du derfor på udkig efter nye vinduer til dit hus eller bolig, så kan du med fordel læse med videre her på siden. Du får således alt den information du skal bruge om typer af vinduer og glas, samt hvordan du finder frem til de bedste tilbud, hvis du skal have hjælp til installation af dine nye vinduer.

Har du allerede købt dine nye vinduer, og mangler du nu blot at få dem installeret, så anbefaler vi 3byggetilbud.dk, hvor du kan få tre gratis og uforpligtende tilbud på installationen af dine nye vinduer.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på installation af vinduer

Nye vinduer

Så stor en årlig besparelse kan du opnå

Hvor stor en årlig besparelse du opnår er svært at sige noget om, da der er mange faktorer der spiller ind, og som gør det til et kompliceret regnestykke. Her vil det blandt andet afhænge af om dine vinduer er vendt mod solen, og mange andre faktorer og forhold.

Man siger dog generelt at der kan opnås årlige besparelser på omkring 3.000-5.000 kr. Her er der taget udgangspunkt i et helt almindeligt villahus. Besparelserne kan derfor både være markant større, og også lavere ved mindre huse og boliger.

Sådan finder du frem til det bedste valg af vinduer

At have de rigtige vinduer på dit hus eller bolig er afgørende af flere årsager, hvor det både har betydning for det æstetiske, men også det praktiske og ikke mindst økonomiske. Derfor betaler det sig at have en velovervejet tilgang, når det kommer til at købe nye vinduer.

For at sikre dig bedst muligt mod at du får valgt de helt rigtige vinduer, kan du med fordel gøre dig følgende overvejelser:

 • Udskiftning eller reparation
 • Glastype i vinduet
 • Vinduets materiale sammensætning
 • Krav til isoleringsevne (både varme og lyd)
 • Æstetiske udtryk
 • Producent
 • Andre ønsker og behov

Nye vinduer

Reparation eller udskiftning af dine vinduer

Er der tale om at du vil udskifte dine vinduer på grund af skader eller slitage, kan det være en god ide først at undersøge, om du kan nøjes med en reparation af vinduerne. På den måde kan du nemlig spare en del penge, da en reparation af dine vinduer er en meget mindre omfattende opgave, sammenlignet med en hel udskiftning.

Du bør dog også tage overvejelser som energibesparelse ind i billedet, da du kan opnå store årlige besparelser, da du ved nyere og moderne vinduer er meget bedre sikret, at kunne holde på varmen i dit hus eller bolig.

Det kan især være en fordel at udskifte ældre vinduer i træ, da disse ofte vil være utætte, og da selve vinduet kun vil have et lag glas. Det giver en meget dårligere isolationsevne sammenlignet med moderne lavenergivinduer, og kan altså føre til meget store besparelser på dine energiregninger, hvis du udskifte dine ældre vinduer med moderne lavenergivinduer.

Forskellige glastyper til vinduer

Når du skal have udskiftet dine vinduer skal du være opmærksom på, at der finder forskellige glastyper til vinduer, og at de enkelte glastyper til vinduer, hver især vil have deres fordele og ulemper.

Det kan derfor betale sig at undersøge dit behov og krav til dine nye vinduer, så du er sikker på at dine vinduer yder optimalt, i forhold til det formål vinduet er tiltænkt at have. Det kan eksempelvis være et behov for ekstra styrke i glasset, eller vinduer der forhindrer udefrakommende i et kigge ind.

I det følgende ser vi nærmere på nogle af de mest alment anvendte glastyper, på de vinduer der vil sidde på huse og boliger. Så læs med videre her, hvis du gerne vil vide mere om de forskellige glastyper til vinduer.

Hærdet glas

Vinduer i hærdet glas kommer med ekstra styrke og holdbarhed, og er derfor særligt velegnet, hvis vinduet er særligt udsat for slag og andet. En anden fordel udover den ekstra styrke i glasset er, at hærdet glas vil gå i små stykker når det knuses, hvilket giver en større grad af sikkerhed mod personskade.

Lamineret glas

Lamineret glas henviser til de vinduer der består af flere lag glas, og hvor lagene af glas vil være lamineret sammen ved hjælp af folie. Dette giver ikke mindst den fordel at når vinduet går i stykker, så vil laminatet holde sammen på det knuste glas. De fleste vil sikkert kende dette fænomen fra bilruder. De fleste typer hærdet glas også være lamineret, da laminering giver en større sikkerhed. Af den årsag kaldes lamineret glas også for sikkerhedsglas.

Lydglas

Som navnet antyder får du med et vindue med lydglas, et vindue der har en ekstra god lydisolerende evne. Lydglas består af to ruder der forebygger vibrationer, hvilket mindsker støjen fra den lyd der trænger gennem glasset. Har du ønsker og behov om at reducere støj udefra i dit hus eller bolig, så er lydglas det helt oplagte valg.

Solafskærmende glas

Der kan være mange tilfælde hvor det vil være fordelagtigt, at få solafskærmende glas i dine vinduer. Det vil ikke mindst være på vinduer i syd- og vestvendte retninger. Solafskærmende glas er belagt med en sølv belægning, hvilket øger vinduets evne til at holde på varmen i dit hus eller bolig, samtidig med at kuldenedfaldet fra vinduerne reduceres.

Costwold glas

Costwold glas er særlig velegnet til toiletter, badeværelser og andre rum, hvor det er behov for at forhindre udefrakommende i at kigge ind. Selve vinduet består af både energi- og råglas, hvilket på en og samme tid gør vinduet uigennemsigtigt, samtidig med at vinduet stadig vil give en stor grad af lysindfald.

Sandblæst glas

Med vinduer i sandblæst glas får du den samme effekt som ved costwold glas, nemlig at du forhindrer udefrakommende i at kigge ind gennem vinduerne. Faktisk er sandblæst glas endnu bedre en costwold glas hvad det angår, men vil dog ikke have den samme grad af lysindfald som costwold glas.

Nye vinduer

Vinduets materialesammensætning

I tillæg til hvilken glastype du ønsker i dit vindue, så bør du også overveje selve vinduets materialesammensætning. Her anbefaler vi tre forskellige typer af materialer, herunder trævinduer, vinduer i træ/alu og PVC-vinduer.

Trævinduer

Trævinduer er det klassiske valg af materialesammensætning til vinduer, og det er da også trævinduer der vil være på ældre huse og boliger. I dag anvendes trævinduer stadig, og vil oftest bestå af fyrretræ eller mahogni, men med mulighed for flere andre trætyper.

Vinduer i træ/alu

Vinduer i en kombination af træ og aluminium er det mest populære valg, når der i dag skal vælges materialesammensætning på vinduerne. Det skyldes ikke mindst den nemme vedligeholdelse, da ydersiden af vinduet, der består af aluminium, er meget nemt at rengøre og vedligeholde.

PVC-vinduer

PVC-vinduer består af en form for PVC materiale (plastik), og giver den klart nemmeste vedligeholdelse. Dertil er PVC-vinduer særligt velegnet til kystområder, hvor der er et større niveau af havgus i atmosfæren, samt et mere saltholdigt klima og miljø.

Bedste vinduesproducenter i test

Andetsteds her på siden har vi set nærmere på de bedste vinduesproducenter, som vi har udvalgt både på baggrund af hvor mange, men også hvor gode anmeldelser de enkelte vinduesproducenter har fået.

Du kan med fordel undersøge disse vinduesproducenter, og andre, nærmere inden du køber dine nye vinduer, for at være sikker på at dine vinduer kommer i den rigtige kvalitet, og ikke mindst, til de rigtige penge.

Vi har udvalgt følgende vinduesproducenter:

 • Sparvinduer
 • Klarvinduer
 • KPK vinduer
 • Outline vinduer
 • Outrup vinduer

Lovgivning ved renovering og nybyggeri

Du skal være opmærksom på at der gælder en skrap lovgivning, i forhold til udskiftning af vinduer i forbindelse med renovering og nybyggeri, og til hvor stor isolationsevnen skal være på nye vinduer.

Kravet er særlig stort ved nybyggeri, da der ved nybyggeri kræves en mere fyldestgørende energiramme af hele huset. Du kan med fordel få lavet en energiramme af en fagekspert, for at få afklaret hvor i huset eller boligen du kan opnå de største besparelser.

Overvej indbrudssikre vinduer

Når du skal købe nye vinduer bør du overveje og tage stilling til, hvor stor en grad af indbrudssikring du ønsker af dit vindue. Et vindue vil dog aldrig blive helt indbrudssikker, men det er dog muligt at besværliggøre indbruddet markant.

Der skelnes mellem i alt seks forskellige niveauer af indbrudssikring, der i bund og grund angiver, hvor længe det vil tage at bryde vinduet op. Det er anbefalet at du som minimum vælger vinduer, der har et niveau af indbrudssikring på 2N.

Nye vinduer

Garanti på dine nye vinduer

Der er stor forskel på hvor længe garantien holder på vinduer, og du bør derfor undersøge garantien på de vinduer du overvejer at købe, for at sikre dig at garantien på vinduerne dækker dine behov.

Du bør gå efter vinduer der er kvalitetsmærket med DVV, da dette indikerer et vindue i topkvalitet. Med mærket følger der garanti for at vinduet holder til det danske klima, samt at du har adgang til at klage, i tilfælde af du oplever problemer med vinduerne.

Du får som minimum 5 års garanti på dine vinduer, hvis de er kvalitetsmærket med DVV. Der er dog rig mulighed for at købe vinduer med kvalitetsmærket DVV, der har en noget længere garanti. Du kan i visse tilfælde få garantier på helt op til 25 år.

Gør-det-selv eller professionel hjælp til installation af dine vinduer

Du kan i teori og praksis sagtens selv stå for installationen af dine nye vinduer, da der hverken er krav eller andre regler der gør, at der skal fagfolk eller autoriserede håndværkere til.

Du bør dog ikke selv stå for installationen af dine nye vinduer, medmindre du har ekspertise og erfaring på området. Dine vinduer er en afgørende del af dit hus eller bolig, både hvad angår det æstetiske, men også hvad angår indeklima, og årlige besparelser på energiregningerne.

Af den årsag anbefaler vi at du får professionel hjælp til at installere dine nye vinduer, så du er bedre garanteret, at du ender med et tilfredsstillende og brugbart resultat. Det kan både spare dig penge på din korte bane, da du ikke ender med at skulle installere nye vinduer igen, men også på den lange bane, da du opnår bedre og større besparelser med en korrekt installation.

Skal du bruge professionel hjælp til installationen af dine nye vinduer, så kan du på 3byggetilbud.dk få tre gratis og uforpligtende tilbud, og hvor det eneste du skal gøre er, at indsende en opgavebeskrivelse, hvorefter du modtager dine tilbud på under tre dage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på installation af vinduer

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på installation af vinduer på 3byggetilbud.dk

Ved at indsende en beskrivelse af din opgave via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, kan du på bare tre arbejdsdage få tre gratis og uforpligtende tilbud, på en installation af dine nye vinduer.

Du slipper dermed for at skulle bruge tid og besvær på det opsøgende arbejde, da 3byggetilbud.dk påtager sig alt ansvar for, at finde håndværkere med tilbud på installationen af dine nye vinduer, og som sagt ganske gratis og uforpligtende. I tillæg til disse klare fordele opnår du samtidig flere andre gode fordele, når du vælger at benytte dig af 3byggetilbud.dk.

For det første vil de tilbud du modtager gennem 3byggetilbud.dk på installationen af dine nye vinduer, ofte være meget prisvenlige og fordelagtige. De håndværkere der afgiver tilbud på din opgave ved nemlig, at de er i hård konkurrence med andre håndværkere, og vil derfor ofte sænke deres priser og tilbyde flere andre gode fordele.

For det andet medfølger der en entreprisegaranti der dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv. Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk opnår du således økonomisk sikkerhed for, at din opgave bliver leveret uden fejl og mangler.

Som det kan ses på ovenstående opnår du altså mange gode fordele, når du vælget at finde en håndværker gennem 3byggetilbud.dk. Du får således tre billige og fordelagtige tilbud, slipper for at stå for det opsøgende arbejde, og vil være økonomisk forsikret med den medfølgende entreprisegaranti.

Så nemt får du tre gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk:

 1. Beskriv din opgave og send den ind til 3byggetilbud.dk
 2. Modtag herefter tre gratis og uforpligtende tilbud på installation af dine nye vinduer
 3. Vælg det tilbud der passer dig bedst og kom i gang med opgaven med det samme

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på installation af vinduer