Nyt tag uden undertag

Nyt tag uden undertag

Skal du have nyt tag uden undertag er det vigtigt at være opmærksom på, at du vælger en tagbelægning hvor der ikke er krav om et undertag, så der ikke opstår risiko for vand- og fugtskader i din tagbelægning og hus.

Det er derfor afgørende at du vælger en tagbelægning der er naturligt vandtæt, da du med et nyt tag uden undertag ikke vil være beskyttet mod, at der trænger vand, kondens og andet nedbør ind under din tagbelægning.

Du kan med fordel læse med videre her på siden, hvis du skal have et nyt tag uden undertag, for at se nærmere på dine muligheder for tagbelægning, samt information om priser på et nyt tag uden undertag.

Vil du gerne have et tilbud på et nyt tag uden undertag, så anbefaler vi 3byggetilbud.dk hvor du får tre gratis og uforpligtende tilbud. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af det tag uden undertag du ønsker, og så vil du modtage dine tilbud på et nyt tag uden undertag inden for kun tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag uden undertag

Nyt tag uden undertag

Hvad koster et nyt tag uden undertag

Der kan som nævnt indledningsvist være gode penge at spare, ved at få et nyt tag uden undertag. På den måde kan du nemlig spare de udgifter væk, der ellers ville være forbundet med undertaget.

Den endelige pris på et nyt tag uden undertag vil først og fremmest afhænge af, hvilken type af tagbelægning du vælger til dit tag. Derudover vil tagets størrelse og generelle kompleksitet, have afgørende betydning for den endelige pris.

Af den årsag kan der være stor forskel på prisen på et nyt tag uden undertag, og prisen kan være på alt mellem 350 og 150 kr. pr. m2.

Et godt tip til at få en billigere pris på et nyt tag uden undertag er, at benytte dig af en taglægger i det lokalområde hvor du bor. Benytter du dig af en taglægger i dit lokalområde, slipper du for udgifter forbundet med taglæggerens længere transport.

Bemærk dertil at ovenstående priser er vejledende markedspriser, og at de ikke kan sige noget konkret om prisen på lige netop dit tag. Du får bedst en reel pris på et nyt tag uden undertag, ved at få et tilbud med pris af en taglægger.

På 3byggetilbud.dk kan du både få et tilbud med pris på et nyt tag uden undertag, samtidig med at 3byggetilbud.dk vil sørge for at finde taglæggere, der befinder sig i eller tæt på det lokalområde hvor du bor.

Du vil faktisk få hele tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag uden undertag, hvor alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af det tag uden undertag du ønsker, hvorefter du vil modtage dine tilbud på kun tre dage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag uden undertag

Hvilke typer tagbelægninger kræver ikke undertag

Skal du have et nyt tag uden undertag er det vigtigt du er opmærksom på, at det ikke er alle tagbelægninger der kan lægges uden et undertag. Ønsker du derfor et nyt tag uden undertag, vil du være begrænset i dit valg af tagbelægning.

Det skyldes at mange typer tagbelægninger ikke i sig selv er vandtætte, og der er derfor behov for en ekstra beskyttelse af taget. Dette for at undgå at der trænger vand og fugt ind under tagbelægningen, hvor det kan føre til store og dyre renoveringer af både tag og hus.

Andre typer tagbelægninger kan dog godt lægges, uden at der samtidig lægges et undertag. For disse typer tagbelægninger gælder det, at de anses for at være 100% vandtætte. Selvom de er anset for at være helt vandtætte, er det dog alligevel anbefalet med et undertag, for at opnå den bedst mulige beskyttelse.

Følgende typer tagbelægninger kan lægges uden et undertag:

  • Tagpap
  • Eternit
  • Plastik
  • Stål
  • Glas

Bemærk at selvom tagpap og ståltag ikke kræver et undertag, kræver tagpap et fast underlag, mens det gælder for tagbelægninger i stål, at der som minimum installeres et kondensfang.

Nyt tag uden undertag

Hvilken type tagbelægning skal du vælge

Dit valg af tagbelægning til dit nye tag uden undertag, bør ikke mindst afhænge af de krav og behov du har til tagbelægningen. Eksempelvis kan nogle typer tagbelægninger være bedre på flade tage, mens andre gør sig bedre på tage med hældning.

Skal du have et nyt fladt tag uden undertag bør du vælge tagpap. Tagpap er i praksis den eneste tagbelægning der anvendes ved helt flade tage. Det skyldes tagpappets store evne til at modstå vand og fugt, selv ved de helt lave hældninger og flade tage.

Er dit tag ikke helt fladt men blot med mindre eller større hældning, så er et andet godt valg af tagbelægning eternit. Eternit er også meget modstandsdygtigt og afvisende overfor vand og fugt, og er samtidig en let tagbelægning, der ikke stiller store krav til den bærende tagkonstruktion.

Fælles for både tagpap og eternit er den nemme montering og belægning, samt den lave pris sammenlignet med andre typer af tagbelægninger. Det gør både tagpap og eternit til meget populære valg af tagbelægninger.

Meget af det samme kan dog sige om både ståltage og plastiktage. Forskellen er her at ståltage og plastiktage ofte kan give et lidt mere industrielt look, hvilket eksempelvis ikke passer så godt ind i et villakvarter.

Ved dit valg af tagbelægning bør du derfor også overveje hvordan tagbelægning vil passe ind, i resten af villakvarterets omgivelser, eller hvor du nu skal have lagt et nyt tag på dit hus.

En god tommelfingerregel er at vælge den samme tagbelægning, som den tagbelægning du havde inden du udskifter dit tag. Mange gange vil tagbelægningen allerede passe til omgivelserne, og du kan samtidig vide på forhånd, præcist hvordan din tagbelægning vil komme til at se ud.

Der kan være fordel ved et nyt tag ovenpå det gamle

Vælger du et ståltag som din nye tagbelægning kan du med fordel undersøge muligheden for, at du kan få lagt et nyt tag ovenpå det gamle. Da ståltage er meget lette vil stålpladerne ikke belaste den bærende tagkonstruktion, og det vil derfor ikke være nødvendigt at rive det gamle tag ned først.

Det kan være en stor fordel da du sparer en masse penge, ved at ikke at skulle rive det gamle tag ned, da du i stedet blot ligger det nye tag ovenpå det gamle. Du behøver således heller ikke et undertag ved denne løsning, da ståltage i forvejen ikke kræver undertag, og da det gamle tag derudover vil fungere som et undertag.

At få lagt et nyt tag ovenpå det gamle er en billig tagbelægning, der samtidig kan holde i mange år, og som modstår de danske vejrforhold på glimrende vis. Der er dog også forhold ved et nyt tag ovenpå det gamle tag, som du bør være særligt opmærksom på.

Det kan nemlig være svært at komme ind under den nye tagbelægning, og tjekke det gamle tag og eventuelt undertag. Det vil ofte kræve en større renovering af taget, medmindre opgaven i sjældne tilfælde kan løses nedefra.

Vær derudover opmærksom på at det ikke er alle typer af tagbelægninger, hvor det vil være muligt at lægge et nyt tag ovenpå det gamle. Er du i tvivl om hvorvidt du kan lægge et nyt tag ovenpå dit eget gamle tag, kan du med fordel få råd og vejledning af en faglært håndværker.

Kan du selv lægge et nyt tag uden undertag

Da en tagbelægning på en og samme tid er en dyr og vigtig investering, så anbefaler vi til enhver tid at du benytter dig af en professionel taglægger. Er din tag ikke lagt korrekt opstår der risiko for skader på både dit tag og hus, hvilket på sigt kan føre til meget omfattende og dyre renoveringer.

Der er dog intet der forhindrer dig i selv at lægge dit tag, så længe du følger gældende byggeforskrifter. Der er således ikke krav til at nye tage lægges af udlærte eller beskikkede fagfolk, og du kan derfor som ufaglært godt selv lægge dit nye tag.

Det kommer dog som sagt med risiko hvis ikke du har forstand på hvad du laver, og du bør derfor ikke lægge dit tag selv, medmindre du selv er faglært eller har viden og kompetencer på området.

Med en professionel taglægger er du til gengæld sikret et holdbart og tilfredsstillende resultat, hvor du har sikkerhed for, at der ikke på sigt opstår skader på tag og hus. At benytte en professionel taglægger kan derfor i sidste ende, vise sig at være en rigtig god investering.

Ønsker du at få et tilbud på et nyt tag uden undertag af en professionel taglægger, så kan du på 3byggetilbud.dk få hele tre gratis og uforpligtende tilbud. Det eneste du skal gøre er at indsende en beskrivelse af det tag uden undertag du ønsker, og så modtager du dine tilbud inden for tre dage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag uden undertag

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag uden undertag

Ved at indsende en opgavebeskrivelse vil opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, kan du på kun tre arbejdsdage, modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag uden undertag. Du slipper dermed for alt besværet ved det opsøgende arbejde med at finde et tilbud, og du får det alt sammen helt gratis.

Derudover opnår du flere andre gode fordele når du benytter dig af 3byggetilbud.dk. Du vil blandt andet modtage meget prisvenlige og fordelagtige tilbud på dit nye tag uden undertag, da der er stor konkurrence taglæggerne imellem om at vinde opgaven. Det vil ofte føre til at taglæggerne sænker deres priser, og tilbyder andre rigtig gode fordele i de tilbud du vil modtage.

Det er også værd at nævne den medfølgende entreprisegaranti, der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din nye tag uden undertag. Dermed er entreprisegarantien din økonomiske sikkerhed for, at du får leveret et tilfredsstillende og holdbart resultat, og dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag uden undertag:

  1. Benyt opgaveformularen på 3byggetilbud.dk
  2. Indsend en beskrivelse af det nye tag uden undertag du ønsker
  3. Du modtager tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag uden undertag på kun tre dage

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag uden undertag