Skifertag

Skifertag

Der er gode grunde til at du skal vælge et skifertag, hvis du går med planer om at udskifte dit nuværende tag. Med et skifertag får du en meget holdbar, stærk og vandtæt tagbelægning, der har en levetid på helt op til 100 år.

Du kan få en tagbelægning i skifer i enten naturskifer eller kunstskifer. Med naturskifer får du den største styrke og holdbarhed, men til gengæld også en dyrere tagbelægning, sammenlignet med en tagbelægning i kunstskifer.

Her på siden ser vi nærmere på fordelene ved et skifertag, de to typer skifer du kan få din tagbelægning i, samt priser og andet information om skifertage. Vil du derfor gerne vide mere om dine muligheder med et skifertag, så kan du med fordel læse med videre her på siden.

Ønsker du derimod allerede på nuværende tidspunkt et tilbud på et nyt skifertag, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

Det gør vi ikke mindst på baggrund af den gratis service, men også fordi de tilbud du modtager på 3byggetilbud.dk er meget billige, samt fordi der medfølger en entreprisegaranti, der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din tagbelægning.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag

Skifertag

Hvad koster et nyt skifertag

Hvad det koster at få lagt et nyt skifertag vil i første omgang afhænge af, hvilken type af skifer du benytter dig af i din tagbelægning. Naturskifer er væsentlig dyrere end kunstskifer, men kan mange gange vise sig at være alle pengene værd. Det afhænger dog meget af dine ønsker og behov.

Derudover vil prisen naturligvis afhænge af størrelsen og arealet på tagbelægningen, og om der er særlige udfordringer ved tagbelægning der besværliggør arbejdsprocessen. Nogle generelle priser på natur- og kunstskifer kan findes herunder.

Pris pr. m2 på en tagbelægning i naturskifer

Prisen på et nyt skifertag i naturskifer koster i omegnen af 1.300-1.800 kr. inkl. moms, materialer og udgifter forbundet med en taglægger.

Pris pr. m2 på en tagbelægning i kunstskifer

Prisen på et nyt skifertag i kunstskifer koster i omegnen af 1.000-1.500 kr. inkl. moms, materialer og udgifter forbundet med en taglægger.

Vi gør opmærksom på at ovenstående priser er et udtryk for vejledende markedspriser, og at priserne derfor kan være forbundet med usikkerhed. Du får nemmest og bedst en reel pris på din egen tagbelægning, ved at få et tilbud med pris af en taglægger.

Vil du gerne have et tilbud med pris på dit nye skifertag, så kan du på 3byggetilbud.dk få hele tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag.

Udover at være gratis og uforpligtende skal du heller ikke bruge meget tid på det opsøgende arbejde, da alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave. Så snart 3byggetilbud.dk modtager din opgavebeskrivelse, vil du modtage din tre gratis og uforpligtende tilbud inden for kun tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag

Skifertag

Fordele ved et skifertag

Der er mange gode fordele ved et skifertag, men de enkelte fordele afhænger dog af, hvilken type skifer du benytter dig af i din tagbelægning. Følgende er generelle fordele ved en tagbelægning i skifer:

 • Skifer er en slidstærk og holdbar tagbelægning
 • Modstandsdygtig over for alle danske vejrforhold
 • Har et meget lille optag af vand hvilket er en stor fordel i Danmarks våde klima
 • Miljøvenligt materiale
 • Der er lav vedligeholdelse forbundet med et skifertag
 • Er en meget god investering på den lange bane

Hvad er naturskifer og kunstskifer

Der er stor forskel på hvad natur- og kunstskifer består af. Naturskifer er en stenart der består af leraflejringer, der skæres direkte ud fra en klippe. Noget helt særligt ved naturskifer er den måde hvorpå den kløver på, der kan kløves til tykkelser på helt ned til 3-5 mm. samtidig med, at kunne dække forholdsvist store arealer.

Der gor naturskifer til et velegnet materiale til tagbelægninger, da du på en og samme tid får et hårdført, men også relativt let og nemt materiale at arbejde med.

Kunstskifer består af fibercement, der er en slags forstærket cement blandet med fibre og cellulose, og er dermed en syntetisk erstatning til den naturlige skifer. Grundet opbygningen kendes kunstfiber også under navnet skifereternit.

Det kunstige skifer har først og fremmest den fordel at være billigere, samtidig med at den på næsten perfekt vis, imitere udtrykket fra det naturlige skifer.

Skal du vælge naturskifer eller kunstskifer

Der er ikke den store forskel på udtrykket i natur- og kunstfiber, da kunstfiber på næsten perfekt vis formår, at imitere udtrykke på det ægte naturskifer. Der er dog væsentlige forskelle når det kommer til både pris og holdbarhed.

For det første er prisen på naturskifer op mod 50% højere, sammenlignet med prisen på kunstskifer. Det skyldes ikke mindst fremstillingen af naturskifer, der skæres direkte ud fra en klippe, hvorimod kunstskifer er en syntetisk, og dermed nemmere, fremstilling sammenlignet med naturskifer.

Over tid kan den højere pris dog sagtens forsvares, da du med naturskifer får en tagbelægning, der holder i op til tre gange så lang tid sammenlignet med kunstskifer. Således har naturskifer en levetid på op over 100 år, mens kunstskifer som regel har en levetid på omkring de 30 år.

Selve holdbarheden i de to forskellige typer skifer er også forskellige, hvor du med naturskifer opnår den største holdbarhed og styrke. Naturskifer er således mere modstandsdygtigt mod slemme vejrforhold, og kræver ikke den samme vedligeholdelse som en tagbelægning i kunstskifer.

Skifertag

Er det nødvendigt med et undertag

Både natur- og kunstskifer anses for at være helt vandtætte, og det er derfor ikke nødvendigt med et undertag. Et undertag har netop til formål at øge tætheden ved de tagbelægninger, der ikke i sig selv er vandtætte. Med skifertag kan du dermed få et tag uden undertag.

Vi anbefaler dog at du benytter dig at et undertag, for at opnå den største beskyttelse af taget, og den underliggende bygningskonstruktion som muligt. Opstår der eksempelvis utætheder eller huller i dit tag, kan et undertag være afgørende for, at der ikke opstår vand- og fugtskader.

Du kan enten få lagt et undertag som et fast undertag, eksempelvis et bræddetag med fastmonteret tagpap, eller som et banevareundertag, der lægges med folie eller plast. Banevareundertaget er den billigere løsning, men ikke altid den bedste. Ved skifertage vil et banevareundertag dog oftest være en tilstrækkelig løsning.

Naturskifer er en tung tagbelægning

Da naturskifer er en tung tagbelægning skal du være opmærksom på, at den bærende tagkonstruktion har den fornødne styrke. Du kan eksempelvis ikke lægge en tagbelægning i naturskifer ovenpå en tagkonstruktion, hvor der tidligere har været en tagbelægning i tagpap, eternit eller lignende.

Er din bærende tagkonstruktion ikke stærk nok til en tagbelægning i naturskifer, kan du overveje om det er den bedre løsning, at vælge en tagbelægning i kunstskifer. Det kan spare dig for en masse penge, da du ikke skal bruge penge på en helt ny tagkonstruktion, oveni i udgifterne til selve tagbelægningen.

Om du kan vælge en tagbelægning i naturskifer afhænger derfor først og fremmest af, om din bærende tagkonstruktion har den fornødne bæreevne, og om du vil bruge de ekstra penge på, at få opbygget en helt ny bærende tagkonstruktion.

Vedligeholdelse af et skifertag

Der er ikke den store vedligeholdelse forbundet med et skifertag, men der er dog enkelte tiltag du med fordel kan tage, for at sikre en længere levetid på dit skifertag.

Du bør blandt andet sørge for jævnligt at rense tagrender og skotrender, så du undgår tilstopninger og at der flyder vand ud over taget og huset. Det kan føre til dyre vand- og fugtskader, som nemt kan undgås ved jævnligt at tømme og rense dine tagrender og skotrender.

Du bør også sikre at tagplader, tagsten, inddækninger og lignende er ordentligt fastspændt, og at dit tag er i en generel god tilstand. Du kan med fordel regelmæssigt udføre et mere eller mindre gennemgribende tagtjek, hvor du gennemgår din tagbelægninger for skader, slitage og lignende.

Ved naturskifer kan du med fordel påføre en mos- og algebehandling, da det naturlige skifer materiale vil være udsat for netop mos og alger. Den naturlige skifer vil nemlig være en god grobund for mos- og alger, og derfor kan en mos- og algebehandling være med til, at holde en pæn og vedligeholdt overflade på dit skifertag.

Skifertag

Gør-det-selv eller professionel taglægger

Uanset om du skal have lagt et nyt skifertag i naturskifer eller kunstskifer, så er der intet der står i vejen for, at du får lagt dit tag som et gør-det-selv projekt. Der er således en krav eller regler om, at du ikke selv må stå for en tagbelægning i skifer.

Medmindre du har erfaring og viden med tagbelægning, så anbefaler vi dog at du benytter dig af en professionel taglægger. Det gør vi ikke mindst fordi, at en tagbelægning er en dyr og afgørende investering. Det er derfor meget vigtigt at tagbelægningen udføres korrekt, da der ellers vil opstå risiko for skader, med meget dyre renoveringer til følge.

Det gælder især ved tagbelægninger i naturskifer, da tagbelægninger i naturskifer kræver specielt udstyr og blikkenslager erfaring. Har du ikke viden og kompetencer som blikkenslager, så fraråder vi på det kraftigste at du selv lægger dit nye naturskifertag.

Ved at benytte dig af en professionel taglægger er du meget bedre sikret, at du står tilbage med et tilfredsstillende og ikke mindst holdbart resultat. Samtidig er du sikret mod fremtidige og dyre renoveringer, som følge en forkert tagbelægning.

For at spare en masse tid og besvær ved det opsøgende arbejde, hvis du selv skulle finde en taglægger med et tilbud på dit nye skifertag, kan du med fordel benytte dig af 3byggetilbud.dk. Her får du nemt og hurtigt tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag, hvor alt du skal gøre for at modtage dine tilbud er, at indsende en beskrivelse af din opgave.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag

Ved at indsende en opgavebeskrivelse via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, kan du inden for kun tre arbejdsdage modtage, tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag. Det er nemt og hurtigt at benytte opgaveformularen, og du slipper derfor for at bruge en masse tid og besvær på det opsøgende arbejde, alt sammen ganske gratis og uforpligtende.

Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk til at finde taglæggere med tilbud på dit skifertag, opnår du derudover en masse andre gode fordele. Du vil blandt andet modtage meget billige tilbud på dit nye skifertag, hvilket hænger sammen med den store konkurrence om at vinde din opgave.

De taglæggere der afgiver tilbud på dit nye skifertag ved nemlig, at de kæmper med andre taglæggere om at vinde opgaven, hvilket ofte vil føre til at de sænker deres priser, og tilbyder andre gode fordele i deres tilbud.

Der medfølger dertil en entreprisegaranti på dit nye skifertag, når du accepterer et tilbud fra en taglægger gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien dækker økonomisk i tilfælde af fejl og mangler på dit nye skifertag, og dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt får du tre gratis og uforpligtende tilbud:

 1. Klik på linket med ‘Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag’ herunder
 2. Benyt opgaveformularen til at indsende en beskrivelse af din opgave
 3. Modtag tre gratis og uforpligtende tilbud på dit nye skifertag inden for kun tre arbejdsdage
 4. Accepter det bedste tilbud
 5. Din taglægger påbegynder opgaven med det samme

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt skifertag