Understrygning

Understrygning af tegltag

Et tegltag kan med god vedligeholdelse holde i op over 100 år, men det er uundgåeligt at taget med tiden vil give sig. Når tager giver sig vil der opstå sprækker og revner mellem tagstenene, hvilket øger risikoen for skader på din tagbelægning.

Her vil det ikke mindst være risikoen for at vand og fugt kommer ind under teglstenene, og sætter sig i selve tagkonstruktionen. Trænger der først vand og fugt ind under tagbelægningen, så stiger risikoen for skader på din tagkonstruktion og hus markant.

For at undgå disse skader og for at nedsætte risikoen for at de opstår, kan man foretage en understrygning af taget. Understrygningen har til formål at tætne sprækker og revner mellem tagstenene, og dermed give bedre beskyttelse mod, at der trænger vand og fugt ind under taget.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder med en understrygning, herunder om priser og fordele, samt hvordan du finder det bedste tilbud på din understrygning, så kan du med fordel læse med videre her på siden.

Ønsker du i stedet allerede nu et tilbud på din understrygning, så får du på 3byggetilbud.dk hele tre gratis og uforpligtende tilbud på understrygning. For at modtage dine gratis og uforpligtende tilbud, er alt du skal gøre at indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter du modtager dine tilbud på din understrygning inden for tre dage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din understrygning

Understrygning

Hvad koster en understrygning

Med tanke på hvor mange penge en understrygning kan spare dig for, så er en understrygning på ingen måder en stor og dyr investering. Som regel vil prisen på en understrygning være på mellem 100-200 kr. pr. m2.

Har du et hus med et tag på 100 m2 vil prisen på en understrygning således være i omegnen af 10.000-20.000 kr. Denne pris inkluderer både moms og arbejdskraft. Set i lyset af at prisen på en udskiftning af et beskadiget tag koster op over 100.000 kr. så er udgiften til en understrygning, penge der må siges at være godt givet ud.

Du kan med fordel benytte dig af en håndværker til din understrygning, der befinder sig i eller tæt på det lokalområde hvor du selv bor. På den måde kan du spare de udgifter væk, der ville være forbundet med, at håndværkeren ville have en længere transport.

Vi gør dertil opmærksom på at ovenstående priser ikke kan sige noget præcist om, hvad prisen på lige netop din understrygning er. Vil du gerne have en reel pris på din egen understrygning, så får du det bedst, ved at få et tilbud med pris på din understrygning af en håndværker.

På 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på din understrygning, ved blot at indsende en beskrivelse af din opgave. Herefter vil 3byggetilbud.dk finde tre håndværkere i dit lokalområde, så du samtidig kan spare udgifterne væk til en håndværkerne der kommer langvejs fra.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din understrygning

Hvad er en understrygning

En understrygning er den proces hvorved sprækker og revner mellem teglstene på et tegltag tætnes, for at der opnå en større beskyttelse mod, at der trænger vand og fugt ind under taget. Dermed tjener en understrygning et meget vigtigt og afgørende formål, da den har til formål at beskytte taget mod vand- og fugtskader.

For at tætne sprækker og revner mellem tagstenene kan bruges forskellige materialer, som oftest mørtel eller fugemasse. Ved at påføre et lag mørtel eller fugemasse, kan sprækker og revner tætnes, og beskyttelsen af taget mod vand og fugt kan opnås.

Kommer der først vand og fugt ind under taget, vil der opstå en øget risiko for vand- og fugtskader på ikke kun din underliggende tagkonstruktion, men også på selve huskonstruktionen. Sådanne skader er dyre da det kræver omfattende renoveringer, og det er derfor meget anbefalelsesværdigt, at du får foretaget en understrygning af dit tag, så snart behov for en understrygning opstår.

For at afgøre om dit tag har behov for en understrygning, vil det være nødvendigt at komme op på taget, og undersøge mellemrummet mellem teglstenene med et tagtjek. Det er dog ikke altid lige til at se for det utrænede øje, og derfor kan der være fordel i, at du får en professionel fagmand til at undersøge behovet for en understrygning på dit tag.

Skal du bruge mørtel eller fugemasse

Som udgangspunkt anbefales det at du bruger fugemasse til din understrygning. Fugemasse er det de professionelle fagfolks foretrukne valg, når det kommer til valget mellem mørtel og fugemasse.

Det skyldes ikke mindst to forhold, der for det første hænger sammen med, at fugemasse sætter sig godt på teglstenene, og derved holder taget godt sammen. Dertil er fugemassen mere elastisk, hvilket giver bedre mulighed for, at taget kan give sig uden at der opstår sprækker og revner.

Bruges der mørtel er det vigtigt at være opmærksom på, at den mørtel der anvendes, har nogle af de samme kvaliteter som fugemasse. Mørtlen skal således kunne klæbe sig ordentligt fast til teglstenene, og skal også have en vis elasticitet, for at give taget plads til at give sig, uden at der opstår sprækker og revner i taget.

Fordelen ved en understrygning

Først og fremmest giver en understrygning af dit tag den fordel, at den beskytter mod at der kommer vand og fugt ind under taget. Der er dog også andre økonomiske fordele forbundet med, at du får foretaget en understrygning af dit tag.

En understrygning vil således øge værdien af din bolig, da din bolig i tilstandsrapporten vil fremstå bedre beskyttet mod vand og fugt. Var der ved et eventuelt salg af huset behov for en understrygning af taget, ville dette kunne have negativ indflydelse på salgsprisen, da der for køberen af huset vil være en udgift forbundet med, selv at få foretaget en understrygning af huset.

Understrygning

Gør-det-selv eller professionel håndværker

Der er intet der i princippet forhindrer dig i at stå for din egen understrygning, men det er ikke en opgave du selv bør stå for, medmindre du har erfaring som håndværker og med understrygninger.

Understrygningen af dit tag tjener en meget vigtigt funktion, da den beskytter mod at der kommer vand og fugt ind under dit tag, og udføres den ikke korrekt, vil dit tag ikke opnå den nødvendige tæthed. Dermed øges risikoen for at der trænger vand og fugt ind under tagbelægningen, hvor det kan føre til slemme vand- og fugtskader i din tagkonstruktion.

Opdager du eller reagerer du ikke på disse skader i tide, vil skaderne på sige sprede sig, og ramme hele eller dele af selv huskonstruktionen. Renoveringer i tag- og huskonstruktion er ofte meget omfattende, og som følge deraf, meget dyre at få lavet. Derfor er det meget vigtigt, at din understrygning udføres korrekt.

Derfor anbefaler vi også at du til enhver tid benytter dig af en professionel håndværker, der har viden og erfaring med understrygning. På den måde opnår du det bedste resultat, og kan være sikker på at du får et tag, der kan holde vand- og fugt ude på optimal vis.

Du finder nemmest en håndværker med et tilbud på 3byggetilbud.dk, hvor du får ikke bare et, men hele tre gratis og uforpligtende tilbud på din understrygning. Alt du skal gøre er blot at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du inden for kun tre arbejdsdage, modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på din understrygning af professionelle håndværkere.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din understrygning

Understrygning

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din understrygning

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på din understrygning, ved at benytte dig af den gratis tjeneste på 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er således at benytte opgaveformularen på siden, indsende en opgavebeskrivelse, og så modtager du dine tilbud på kun tre arbejdsdage.

Du skal altså ikke bruge tid på selv at finde en håndværker med tilbud på din understrygning, og sparer dermed en masse besvær ved det opsøgende arbejde. 3byggetilbud.dk påtager sig nemlig hele ansvaret for, at finde tre håndværkere med tilbud på din understrygning, og alt sammen helt gratis og uforpligtende.

Ved at benytte 3byggetilbud.dk opnår du derudover flere andre gode fordele, hvor det især er de billige tilbud du vil modtage, som er en af de helt store fordele. De billige tilbud hænger sammen med den store konkurrence, der er mellem håndværker om at vinde din opgave. Det vil ofte føre til at håndværkerne sænker deres priser, og tilbyder andre gode fordele i deres tilbud på din understrygning.

Når du accepterer et tilbud på din understrygning gennem 3byggetilbud.dk, medfølger der derudover en entreprisegaranti på din opgave, der dækker i tilfælde af fejl og mangler. Du får altså en økonomisk sikkerhed for, at din understrygning bliver leveret med et tilfredsstillende og holdbart resultat, da entreprisegarantien dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på din understrygning:

  1. Benyt opgaveformularen og indsend en beskrivelse af din opgave
  2. Modtage tre gratis og uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage
  3. Accepter det bedste tilbud og kom i gang med din understrygning med det samme

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din understrygning