Varmepumper

Varmepumper

Med en varmepumpe anvendes energien fra husets omgivelser, til at overføre energien til varme inde i huset. Varmepumper er særligt velegnet i huse, hvor der ikke er adgang til fjernvarme, og hvor huset opvarmes med de dyrere metoder såsom el, gas og olie.

En varmepumpe er væsentligt billigere at opvarme et hus med, sammenlignet med eksempelvis et oliefyr, og der kan derfor være mange penge at spare på, at få installeret en varmepumpe i dit hus.

Her på siden findes du en masse råd og vejledning til varmepumper, herunder information om priser og fordele, samt hvordan du finder de bedste tilbud, på de varmepumper du ønsker at få installeret i dit hus. Du finder alt denne information i vores indlæg her på siden.

Vi vil dog gerne hurtigt gennemgå nogle overordnede forhold ved varmepumper, som det kan være værd at have kendskab til, og som du med fordel kan benytte, når du skal have en ny varmepumpe til dit hus.

Du kan derfor med fordel læse med videre her på siden, inden du dykker videre ned i nogle af vores mange indlæg om varmepumper, så du bliver helt sikker på, at du får købt og installeret den helt rigtige varmepumpe i dit hus.

Flere typer af varmepumper

Når du skal have installeret en ny varmepumpe i dit hus, er det første du skal vælge og beslutte dig for, hvilken type af varmepumpe du gerne vil have installeret.

Skal du bruge en varmepumpe til dit helårshus så anbefaler vi, at du vælger en luft til vand varmepumpe. Ved en luft til vand varmepumpe, tilkobles varmepumpen til varmtvandsbeholderen, og erstatter dermed oliefyr eller anden eksisterende varmekilde.

En luft til vand varmepumpe er en ret dyr investering, og kan koste helt op til 70.000 til 100.000 kr. Det er dog samtidig en god investering på sigt, da den har tjent sig selv ind på under 8 år, hvorefter du vil spare mange penge på din varmeregning.

Skal du bruge en varmepumpe til et mindre hus, eksempelvis sommerhuset, så er det anbefalet at du vælger en luft til luft varmepumpe. Her vil varmepumpen være en stor besparelse, sammenlignet med elradiatorer, gas eller oliefyr, der oftest vil være varmekilden i et sommerhus.

Vær opmærksom på dette når du køber ny varmepumpe

Der er flere ting du med fordel kan være opmærksom på, når du er ved at undersøge markedet for varmepumper. Her vil det ikke mindst være en fordel, hvis du undersøger SCOP værdien.

SCOP værdien kan være nyttig at undersøge, da den fortæller noget om, hvor god varmepumpen er til at levere varme. SCOP værdien er dermed et vigtigt parameter, i forhold til at finde frem til den bedste varmepumpe.

Alternativ kan du undersøge COP værdien, der dog er en forsimplet udgave af SCOP værdien. Derfor anbefaler vi at du holder til SCOP værdien, da den giver en mere korrekt bedømmelse af varmepumpen.

For at finde frem til de varmepumper du med fordel kan undersøge nærmere, kan du på Energistyrelsens hjemmeside finde en liste og oversigt over, hvilke varmepumper Energistyrelsen anbefaler.

Ved at benytte en varmepumpe som anbefales af Energistyrrelsen, opnår du større sikkerhed for, at varmepumpen er så energibesparende som muligt. De varmepumper de fremgår på Energistyrelsens hjemmeside, vil være undersøgt og bedømt af uafhængige eksperter, for at fastslå hvilke varmepumper der er de bedste på markedet.

Inden du køber din varmepumpe bør du også være opmærksom på, om varmepumpen kan håndtere de danske kuldegrader. Det vil ikke være et problem med danske varmepumper, men kan være vigtigt at undersøge, hvis du køber din varmepumpe i udlandet.

Varmepumper

Din varmepumpe bør installeres af en professionel installatør

Vi anbefaler at du benytter dig af en professionel installatør, i forbindelse med installationen af din nye varmepumpe, medmindre du har forstand på varmepumper, og ikke mindst på hvordan du installere den korrekt.

Er din varmepumpe ikke installeret korrekt, vil du ikke opnå de besparelser du ellers ville kunne. Med en professionel installatør er du garanteret, at din varmepumpe installeres korrekt, og at den virker optimalt med de største besparelser til følge.

Når du vælger din installatør til din varmepumpe, bør du vælge en installatør der er medlem af Varmepumpeordningen (VPO). Er den installatør du benytter dig af medlem af VPO, opnår du langt større sikkerhed for, at installatøren har de nødvendige kompetencer.

Du kan hurtigt og nemt finde en installatør med tilbud på installation af din nye varmepumpe, ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk. Her kan du få hele tre gratis og uforpligtende tilbud på en ny varmepumpe med installation, og alt du skal gøre er, at indsende en beskrivelse af din opgave.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en ny varmepumpe

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en ny varmepumpe

Du kan på under fem minutter indsende en beskrivelse af din opgave, via den gratis opgaveformular på 3byggetilbud.dk. Herefter vil du modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på en ny varmepumpe på kun tre dage.

Du sparer dermed en masse tid og besvær væk, da du ikke selv skal stå for det opsøgende arbejde. 3byggetilbud.dk påtager sig således hele ansvaret for, at finde tre installatører, med et tilbud på en ny varmepumpe.

Udover den gratis tjeneste du modtager med at få tre gratis og uforpligtende tilbud, og at du undgår at skulle bruge tid på selv at finde en installatør, så vil du ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, og opnå flere andre gode fordele.

Du vil blandt andet modtage meget billige og fordelagtige tilbud på din varmepumpe, da der er stor konkurrence mellem de installatører der afgiver tilbud. Det vil ofte føre til at installatørerne sænker deres priser, og tilbyder andre gode fordele for at vinde din opgave.

Du opnår altså mange gode fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, hvor du hurtigt kan få billige og fordelagtige tilbud, og ikke selv skal bruge tid på det opsøgende arbejde, alt sammen helt gratis og uforpligtende.

Accepterer du et tilbud på en varmepumpe gennem 3byggetilbud.dk, vil du derudover få en entreprisegaranti med på din opgave. Entreprisegarantien er dermed din økonomiske sikring for, at du får leveret et tilfredsstillende resultat, og dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på en ny varmepumpe:

  1. Indsend en opgave via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk
  2. Efter 3byggetilbud.dk har modtaget din opgavebeskrivelse modtager du dine tre tilbud inden for tre dage
  3. Accepter herefter det bedste tilbud og kom i gang med din opgave med det samme

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en ny varmepumpe