Glas og termoglas – information om forskellige glastyper til vinduer
Når du skal have nye vinduer til din bolig kan det være en rigtig god ide, at undersøge de forskellige glastyper til vinduer, da de hver især har deres fordele og ulemper, som kan have afgørende betydning for dit valg af glas til dine vinduer.
Vil du gerne vide mere om de forskellige glastyper til vinduer, så kan du med fordel læse med videre her på siden. Vi ser nemlig nærmere på de bedste og mest almindelige glastyper til vinduer, så du kan viden om og sikkerhed for, at du får valgt det helt rigtige glas til dine nye vinduer.
Glastyper til vinduer
Det kan være en god ide at undersøge de forskellige glastyper til dine vinduer, inden du bare går ud og køber de første og de bedste vinduer du kan finde. Der er nemlig fordele og ulemper ved de enkelte glastyper, som i mere eller mindre grad vil opfylde dine behov.
Hærdet glas
Med hærdet glas i dine vinduer får du vinduer der er ekstra stærke og holdbare, og som har meget sværere ved at gå i stykker. At glasset på et vindue er hærdet, skal dog ikke misforstås for, at vinduet ikke kan gå i stykker. Det kan et hærdet vindue nemlig godt, om end et hærdet vindue holder til meget mere, sammenlignet med vinduer med almindeligt glas.
En af fordelene ved hærdet glas er, udover den ekstra styrke og holdbarhed, at et vindue med hærdet glas der knuses, vil gå i mange små stykker. Det gør at hærdet glas er meget mere personsikkert at benytte. Hærdet glas er derfor særligt velegnet til tilfælde hvor, der er behov for en ekstra stor styrke og holdbarhed i glasset i dine vinduer.
Lamineret glas
Lamineret glas er kendetegnet ved at bestå af flere lag glas, der er blevet lamineret sammen ved hjælp af folier. Selve lamineringen foregår under høj varme og tryk, hvorved de flere lag glas klæbes sammen. Lamineret glas kendes også som sikkerhedsglas.
Når der opstår brud på lamineret glas vil folien der holder lagene af glas sammen, samtidig sikre og sørge for, at det knuste glas fastholdes af folien. Dette giver ekstra god beskyttelse mod personskader, og er i kombination med hærdet glas, den oftest anvendte løsning på bilruder.
Lydglas
Med lydglas får du glas i dine vinduer der, som navnet antyder, der har særligt gode lyddæmpende egenskaber. Det kan være en fordel hvis der er meget støj omkring det sted, hvor du skal have nye vinduer.
En lydisoleret rude er opbygget af to ruder på henholdsvis 4 og 6 mm. De to ruder vil forebygge vibrationer, vil gør det sværere for lyd og støj at trænge igennem. Ønsker du den bedste lydisolerende effekt, så er et lydglas kombineret med lamineret glas, det nok bedste valg af glas til dine vinduer.
Solafskærmende glas
Ønsker du et mindre lysindfald i et rum, værelse eller flere andre steder i din bolig, så er solafskærmende glas det oplagt valg. Bestående af to ruder på 4 og 6 mm. hvoraf den tykkeste rude, vil komme i solafskærmende glas.
Derudover vil det solafskærmende glas være påført en sølvbelægning, der gør at glasset bidrager til en reducering af varmetab i din bolig, samtidig med at glasset vil reducere kuldenedfaldet fra vinduerne.
Solafskærmende glas er særligt velegnet til bolig med syd- og vestvendte vinduer, og hvor der ønskes et mindre lysindfald, eller hvor der ønskes en større kontrol med varmetab og kuldenedfald fra vinduerne.
Costwold glas
Costwold består består af energiglas og råglas med et mønster i vertikale streger. Sammensætningen af energi- og råglas gør, at costwold glas forhindrer udefrakommende i at ikke ind gennem vinduet, samtidig med at vinduet giver det fornødne lysindfald.
Egenskaberne i vinduer med costwold glas gør at denne type glas og vinduer, er særligt velegnet på badeværelser og toilettet, hvor der er et større og udpræget behov for privatliv.
Sandblæst glas
Et vindue med sandblæst glas fungerer på sammen måde som costwold glas, da et sandblæst glas også forhindrer, at udefrakommende kan kigge ind gennem vinduet. Faktisk vil sandblæst glas være helt uigennemsigtigt.
Der vil dog ikke være et ligeså godt lysindfald forbundet med sandblæst glas, sammenlignet med vinduer der har costwold glas. Det bør dog ikke afskrække dig fra brugen af sandblæst glas, da du stadig opnår et ganske fint lysindfald.
Rengøring af dine vinduer
Rengøring af dine vinduer kan hurtigt vise sig at være en besværlig proces, og hvor der oftest vil være synlige striber på vinduerne efter rengøringen. Det behøver dog ikke være så besværlig en proces, og du kan nemt opnå et tilfredsstillende resultat, hvis du sørger for at følge de råd vi kommer med i det følgende.
- Du skal have det rigtige udstyr – for at dine vinduer kan blive helt rengjorte og uden striber, er det nødvendigt at have det nødvendige udstyr. En god skraber til vinduet er det allervigtigste, mens en indvasker kan være en nyttigt redskab, og viskestykker eller andet til at tørre op mod, forhindrer at der kommer vand og fugt de forkerte steder.
- Brug vinduesrens – vinduesrens er designet til rengøring af vinduer, og du er derfor meget bedre tjent med vinduesrens, end du er med andre rengøringsmidler såsom universalrengøring. Har du ikke vinduesrens kan du lave din egen blanding bestående af 1 spsk. opvaskemiddel, 4-5 liter koldt eller lunkent vand, 1 hætte salmiakspiritus, samt en smule eddikesyre til at bekæmpe kalk.
- Undgå striber efter rengøring – sæb ruden grundig ind med en indvasker eller svamp. Herefter skraber du sæbevandet vandret og drejer i hjørnerne. Benyt et jævnt og stabilt tempo. Sørg dertil for at overlappe de vandrette baner du skraber i, for at undgå at der er striber på dine vinduer efter rengøringen.
Skal du have hjælp til installation af dine nye vinduer?
Har du først købt nye vinduer er det en meget stor fordel, at lade professionelle om selve installationen af dine nye vinduer. Bliver dine vinduer ikke installeret korrekt, vil du miste meget af den lydisolerende, og ikke mindst, den energibesparende effekt ved vinduet.
Vi anbefaler derfor at du til enhver tid får hjælp af professionelle håndværkere, så du er bedre sikret mod, at du ender med et tilfredsstillende og acceptabelt resultat.
Ønsker du professionel hjælp til installationen af dine vinduer, så anbefaler vi 3byggetilbud.dk, da du her kan få hele tre gratis og uforpligtende tilbud på installationen af dine vinduer.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på installation af vinduer
https://youtu.be/AHIXJbQY2gk
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på installation af vinduer på 3byggetilbud.dk
Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på installationen af dine nye vinduer, ved at indsende en beskrivelse af din opgave, herunder med information om de vinduer der skal installeres og andet relevant information.
Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk til at få dine tilbud på installationen af dine vinduer, slipper du altså for selv at skulle stå for det opsøgende arbejde, med at finde håndværkere med tilbud på din opgave. Du opnår dog samtidig flere andre gode fordele på 3byggetilbud.dk.
For det første vil du modtage billige og fordelagtige tilbud på dine opgave, når du benytter dig af 3byggetilbud.dk. De lave priser og gode fordele skyldes, at håndværkerne der byder på din opgave ved, at de er i hård konkurrence med andre håndværkere. Derfor vil de ofte sænke deres priser, og tilbyde flere andre gode fordele for at vinde din opgave.
Når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk medfølger der dertil en entreprisegaranti, der dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv. Entreprisegarantien dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave, og er dermed din økonomiske sikring for, at du får leveret et tilfredsstillende resultat.
Så nemt får du tre gratis og uforpligtende tilbud:
- Beskriv din opgave og send den ind via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk
- Efter din opgavebeskrivelse er modtager får du dine tilbud på under tre dage
- Du kan herefter vælge det tilbud der passer dig bedst og komme i gang med det samme
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på installation af vinduer