Hulmursisolering
Hulmursisolering er sammen med loftisolering de to typer isolering af et hus, der kommer med de potentielt største besparelser på dit varmeforbrug og varmeregning.
Det er nemlig omkring loft, tag og vægge, at der forekommer det største varmetab i et hus. Derfor er det særligt vigtigt at disse områder er godt isoleret, for at undgå varmetab og store udgifter til varmeregninger.
Du bør derfor undersøge om dit hus kunne have godt af en hulmursisolering, så du kan begrænse varmetabet omkring husets vægge, og så du ender med at spare mange penge på udgifter til opvarmning af dit hus.
Vil du gerne vide mere om hulmursisolering, så kan du med fordel læse med videre her på siden. Således finder du en masse brugbar information om hulmursisolering, herunder om priser og fordele, og hvordan du finder frem til det bedste tilbud på en hulmursisolering.
Du kan også få et tilbud på din hulmursisolering allerede nu. Vil du gerne have et tilbud på din hulmursisolering, så kan du på 3byggetilbud.dk, få tre gratis og uforpligtende tilbud på din hulmursisolering. Det eneste du skal gøre er blot at indsende en opgavebeskrivelse, hvorefter du vil modtage din gratis og uforpligtende tilbud.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk
Hulmursisolering pris – hvad koster en hulmursisolering
Det er svært at sige noget om en præcis pris på en hulmursisolering. Flere faktorer vil således have indflydelse på prisen, blandt andet tykkelsen af hulrummet der skal isoleres, hvilken type isolering der benyttes, og den generelle kompleksitet ved opgaven.
Normalvis vil prisen på en hulmursisolering være på mellem 100-200 kr. pr. m2, hvilket inkluderer udgifter til moms og arbejdskraft. Den endelige pris vil dog som sagt afhænge af ovenstående faktorer med flere.
Vær opmærksom på at ovenstående priser er udtryk for vejledende priser, og at de derfor ikke kan sige noget præcist om, hvad prisen på lige netop din hulmursisolering bliver. Du får nemmest den mest præcise pris på din hulmursisolering, ved at få et tilbud på din hulmursisolering af en håndværker.
Et godt tip til når du skal finde en håndværker med tilbud på din hulmursisolering er, at benytte din håndværker der befinder sig i dit lokalområde. Der vil nemlig være merudgifter forbundet med, at håndværkeren har en længere transport, da håndværkeren i så fald vil hæve prisen, for at få dækket sine transportudgifter.
På 3byggetilbud.dk får du tre gratis og uforpligtende tilbud med pris, som du med fordel kan benytte dig af, hvor at få et reelt prisestimat på din hulmursisolering. Samtidig kan du bede 3byggetilbud.dk om, at finde håndværkere med tilbud i dit lokalområde, for på den måde at få så billige tilbud som muligt.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk
Hvad er en hulmursisolering
I murede huse opført efter 1920’erne har det været normal praksis, at der opføres både en formur og en bagmur der forbindes med murbindere. Det danner et hulrum mellem formur og bagmur, og det er dette hulrum som isoleres i forbindelse med en hulmursisolering.
Et hulrum i en muret væg kan variere i tykkelsen, men vil som minimum være omkring 8 cm. Hulrummet vil som sagt været et åbent rum, men er væggen muret med sjusk, kan der være mørtelrester i hulrummet. Dette kan sænke effektiviteten ved en hulmursisolering, omend det dog ikke vil være af væsentlig betydning, medmindre der er en meget stor mængde mørtelrester.
En af fordelene ved en hulmursisolering er den nemme fremgangsmåde, der eksempelvis kan foretages ved, at der tages en enkelt mursten ud af muren eller væggen, hvorefter der sprøjtes isoleringsgranulat ind i hulrummet. Det kan også gøres ved at bore huller i fugerne, hvorefter der på samme vis, sprøjtes isoleringsgranulat direkte ind i hulrummet.
Efter at isoleringsgranulatet er sprøjtet ind i hulmuren, er det bare at lukke de borede huller til igen, og så kan arbejdet hurtigt afsluttes. Uanset metoden er en hulmursisolering ofte en relativt billig investering, og oftest også en rigtig god investering, med tanke på de besparelser du vil opnå.
Hvornår er en hulmursisolering en god ide
Har din murede væg et hulrum der ikke er isoleret, vil det altid være en god ide at få hulrummet efterisoleret. At isolere et hulrum er relativt nemt og billigt, og er en rigtig god investering, med tanke på de penge der kan spares på opvarmningen af din bolig.
Er dine vægge med hulrum i forvejen isoleret, kan der stadig være god fordel i, at undersøge om du kan forbedre den eksisterende isolering. Ofte vil ældre, men isolerede, vægge kun være isoleret med et mindre tykt lag, og det kan derfor stadig give god økonomisk mening, at efterisolere med et tykkere lag.
Dertil vil dit indeklima have godt af en hulmursisolering, der både er godt for helbredet, men som også øger den generelle komfort ved at opholde sig i huset.
Hvornår er en hulmursisolering ikke en god ide
Du skal være opmærksom på at der er tilfælde hvor, at en hulmursisolering ikke giver den optimale isolering. Det vil være i tilfælde hvor isolering falder til bunds i hulmuren, og derfor ikke isolerer den øverste del af væggen.
Der kan derudover være skader i din hulmur forbundet med at isolere, da temperaturerne i ydervæggen falder, grundet isoleringen, og der derfor opstår frostsprængninger i murstenene.
Sådan tjekker du om din hulmur er isoleret
Inden du beslutter dig for at isolere din hulmur, er det afgørende først at få afgjort, om din mur overhovedet er en hulmur. Ved du ikke om din mur er en hulmur, så kan du med fordel undersøge tegningerne over huset, hvor disse oplysninger vil fremgå.
Alternativt kan anvendes infrarød stråling der kan afsløre behovet for isolering, og giver information om hvor meget varme der slipper ud af gennem muren. Der kan også foretages en såkaldt destruktiv boring, hvor der bores et hul i muren som herefter tjekkes efter for hulrum og isolering.
Du bør i forbindelse med undersøgelsen af dine vægge og mure søge professionel hjælp, da du er bedst stillet med ordentlig ekspertise og kompetencer. Du kan med fordel benytte en byggesagkyndig, energikonsulent eller lignende.
Selvom din mur eller væg har et hulrum der ikke er isoleret, kan der stadig være tilfælde hvor, det ikke vil give mening at isolere. Er dine ydervægge og mure meget utætte, kan det være svært at opnå den nødvendige isoleringsevne, for at investeringen kan betale sig.
Gode råd til din hulmursisolering
For at opnå det bedste resultat med din hulmursisolering, kan du med fordel følgende nedenstående råd og vejledning. Vi ser på alt lige fra fordele ved at få rådgivning af professionelle fagfolk, til husforsikring, typer af isolering m.m.
1. Få rådgivning af professionelle fagfolk
Ved at benytte professionelle fagfolk til rådgivning på din hulmursisolering, kan du sikre dig bedst mod, at du får valgt den rigtige type isolering, at arbejdet udføres korrekt, samt mange andre gode fordele.
Du kan med fordel benytte dig af byggesagkyndig, energikonsulenter eller lignende, og med fordel få rådgivning til isolering, af ikke bare dine vægge, men af hele dit hus og bolig.
De vil blandt andet kunne give råd og vejledning til generelle energibesparelser i dit hus, herunder til loftisolering, isolering af gulv og lignende, samt andet fordelagtig rådgivning i forbindelse med dit hus.
2. Tjek op på din husforsikring
Du skal huske at anmelde dit isoleringsarbejde til dit forsikringsselskab, da du ellers risikerer at din forsikring ikke dækker, i tilfælde af at der skulle opstå skader eller andet.
Det kan nogle gange være nødvendigt at tegne en speciel forsikring, som gælder mens renovering og arbejde står på, mens der i andre tilfælde kan være mulighed for, at din forsikringspræmie stiger i perioden, hvor din renovering eller arbejde på huset foregår.
3. Vælg den rigtige type isoleringsmateriale
Der findes flere forskellige typer isoleringsmateriale til hulmursisolering. I praksis vil det være granulat der benyttes, hvor der overordnet set skelnes mellem mineraluld, såsom stenuld og papiruld, og polystyren. Der findes dog også andre typer, herunder isolering med papir og perlite.
Det kan svært at sige noget på forhånd om hvilken type isoleringsmateriale der er bedste at bruge, da det afhænger meget af det enkelte hus der skal isoleres. Papiruld vil ofte kunne anvendes, men bør ikke anvendes på huse, hvor der er stor påvirkning af slagregn og andet nedbør.
Som oftest vil det dog ikke have den store betydning, om du vælger den ene eller andet type isoleringsmateriale. Der kan dog være tilfælde hvor det kan have afgørende betydning, om isoleringsmateriale eksempelvis er let eller tungt. Du kan med fordel få råd og vejledning af professionel fagfolk, for at få afgjort hvad der er den bedste type isoleringsmateriale, på lige netop din mur og væg.
4. Benyt professionelle fagfolk
Der kan være god økonomisk grund til at benytte professionelle fagfolk, når du skal have isoleret dine vægge og mure på huset. Ved at benytte professionelle fagfolk opnår du den største sikkerhed for, at du ender med det bedste mulige resultat.
Det bedst mulige resultat inkluderer at isolering holder så godt som muligt på varmen, og at du dermed opnår de største besparelser på dine varmeregninger. Derfor er der god økonomisk grund, til at benytte professionelle fagfolk til din hulmursisolering.
5. Indhent tilbud fra flere isolatører og håndværkere
Du kan med fordel få tilbud på din hulmursisolering fra flere forskellige isolatører og håndværkere, som du kan sammenligne på priser og andet, og på den måde finde frem til det bedste tilbud.
Ved at få flere tilbud på din hulmursisolering opnår du samtidig med mere fyldestgørende rådgivning, samt anbefalinger til den bedste måde at isolere på. Dette kan også være en stor fordel, da du kan få en større forståelse for, hvad der er det bedste at gøre med din hulmursisolering.
6. Kontroller at din hulmursisolering er udført korrekt
Det kan svarer sig at få vished med det samme om, hvorvidt din hulmursisolering er leveret med den fornødne isoleringsevne. Du kan derfor med fordel få undersøgt det leverede arbejde, for at fastslå om du har opnået den fornødne isoleringsevne.
På den måde kan du få udbedret mangler med det samme, hvilket vil give dig større besparelser på den korte bane, hvad angår udgifterne til din varmeregning.
Kan du selv stå for at isolere din hulmur
I princippet kan du godt selv stå for at isolere din hulmur, da der ikke er krav eller regler om, at arbejdet skal udføres af beskikkede og autoriserede fagfolk. Har du derfor viden og kompetencer på området, er der intet der står i vejen for et gør-det-selv projekt.
Du opnår dog det bedste resultat og de største besparelser, hvis du benytter dig af en faglært håndværker. På den måde er du nemlig garanteret specialiseret arbejdskraft, der med størst mulig garanti, vil sikre dig det bedste resultat og de største besparelser på din hulmursisolering.
Det kan godt koste relativt mange penge at få lavet en hulmursisolering, og med tanke på det vigtigt formål, hvor det både gælder om at holde boligen varm, samt at opnå besparelser på varmeregningerne, er du bedst tjent med, at arbejdet udføres af professionelle fagfolk.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på isolering med stenuld
Det er hurtigt og nemt at få tre gratis og uforpligtende tilbud på din isoleringsopgave med stenuld på 3byggetilbud.dk, da det eneste du skal gøre er at bruge den gratis opgaveformular, indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du modtage dine gratis og uforpligtende tilbud, inden der er gået tre arbejdsdage.
Du kan ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk på den måde, spare dig selv for en masse tid og besvær, ved selv at skulle stå for det opsøgende arbejde. Du overlader nemlig alt ansvaret med at finde håndværkere med tilbud til 3byggetilbud.dk, og du får det endda helt gratis og uforpligtende.
Derudover opnår du flere andre gode fordele, hvor du ikke mindst vil modtage meget billige tilbud på din hulmursisolering. Det vil du for håndværkerne der afgiver tilbud på din opgave, ved at de er i hård konkurrence med andre håndværkere. Derfor vil de ofte sænke deres priser, og tilbyde andre gode fordele i deres tilbud på din hulmursisolering.
Dertil medfølger der en entreprisegaranti der dækker i tilfælde af fejl og mangler på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv. Når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk, vil du altså være økonomisk forsikret mod, at du får ikke får leveret et tilfredsstillende og acceptabelt resultat.
Så nemt får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på din hulmursisolering:
- Beskriv din opgave og send den ind til 3byggetilbud.dk via opgaveformularen på siden
- Så snart din opgavebeskrivelse er modtage vil du få dine tre tilbud på under tre dage
- Vælg det tilbud der er det bedste for dig og kom i gang med det samme