Pris på nyt tag
En pris på nyt tag kan koste meget forskelligt, men vil som regel være i omegnen af 100.000-200.000 kr. Der er altså tale om en stor og dyr investering, der samtidig tjener et afgørende formål på dit hus.
Du bør derfor undersøge markedet grundigt for at se på, hvilke typer af tagbelægninger der passer bedst til dit hus, og samtidig sørge for, at finde en taglægger der får lagt dit nye tag korrekt.
Er dit tag ikke lagt korrekt kan det nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse, da du på sigt vil stå over for omfangsrige og meget dyre renoveringer, og ikke bare på dit tag, men potentielt på hele dit hus.
Af samme årsag bør du heller ikke selv stå for at få lagt dit nye tag, medmindre du er faglært eller har erfaring og kompetencer på området. Her er det bedre at benytte en professionel taglægger, da du på den måde er sikret et tilfredsstillende og holdbart resultat i første forsøg.
Vil du gerne vide mere om dine muligheder med en ny tagbelægning, herunder information om fordele og pris på nyt tag, så får du her på siden alt den viden du skal bruge, for at finde frem til den helt rigtige tagbelægning.
Ønsker du allerede nu et tilbud med pris på nyt tag, så anbefaler vi 3byggetilbud.dk, hvor du kan få tre gratis og uforpligtende tilbud med pris på nyt tag, ved blot at indsende en beskrivelse af din opgave. Herefter vil du modtage dine tilbud inden for kun tre arbejdsdage.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag
Pris på nyt tag – hvad koster et nyt tag
Prisen på et tag kan som nævnt indledningsvist variere meget, og vil ikke mindst afhænge af hvilken type af tagbelægning du vælger, samt flere andre faktorer, der i mere eller mindre grad vil påvirke den endelige pris.
Af andre faktorer der er afgørende for den endelige pris kan nævnes tagets hældning. På tage med større hældninger vil arbejdet være mere besværligt og kompliceret, hvilket vil kunne afspejles i prisen. Således vil tagbelægninger med højere hældninger som regel være dyrere, end tagbelægninger der har en mindre hældning.
Tagets generelle kompleksitet vil derudover også være afgørende for den endelige pris. Det kan eksempelvis være hvis der er meget tillægsudstyr på taget, der vil besværliggøre arbejdet med tagbelægning, hvilket vil få prisen til at stige. Det gælder også hvis du skal have installeret nyt tillægsudstyr på dit tag, i forbindelsen med din nye tagbelægning.
Dertil vil tagets størrelse og areal i sagens natur også være afgørende for den endelige pris, da større tagbelægninger både kræver flere materialer, men samtidig også, at taglæggeren skal bruge længere tid på tagbelægningen.
Du kan for at gøre det så billigt for dig selv som muligt, med fordel benytte dig af en taglægger i det lokalområde hvor du bor. På den måde sparer du de udgifter væk, der ellers ville være forbundet med taglæggerens længere transport. Der er altså god økonomisk grund til, at gøre lidt ekstra ud af at finde en taglægger, i det lokalområde hvor du bor.
Bemærk i øvrigt at ovenstående priser er et udtryk for vejledende markedspriser, og at de derfor ikke kan sige noget præcist om, hvad lige netop dit tag kommer til at koste. Du får bedst en reel pris på dit eget tag, ved at få en tilbud med pris af en taglægger.
På 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud med pris på et nyt tag, og du kan samtidig få dine tilbud fra taglæggere, der alle befinder sig i eller tæt på det lokalområde hvor du bor.
For at få dine gratis og uforpligtende tilbud af taglæggere i dit lokalområde, er det eneste du skal gøre at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du modtage dine tilbud inden for tre arbejdsdage.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag
Typer af tag
Når du skal have nyt tag er den vigtigste overvejelse i sagens natur, hvilken type tagbelægning du skal bruge på dit tag. Dertil kan der være specielle forhold og omstændigheder der gør, at du vil være begrænset i dit valg af tag.
Derfor kan det være en god ide at se nærmere på nogle af de mange typer tagbelægninger, fordelene ved de enkelte typer, og hvilken type tagbelægning der passer bedst til lige netop dit tag og hus.
I det følgende har vi set nærmere på nogle af de mest populære, samt almindelige typer af tagbelægninger, så du kan få inspiration og viden til, hvilken type tagbelægning der passer bedst til dig.
Tagpap
Tagpap er en meget populær og almindelige type tagbelægning, hvilket ikke mindst skyldes den store alsidighed, den relativ nemme montering, samt den lave pris på en tagbelægning med tagpap.
Sammensætningen af materialer i tagpap består af polyesterfibre omgivet af kunstgummi, hvilket både givet et blødt, smidt og alsidigt materiale, samtidig med at være helt vandtæt og meget slidstærkt.
Dertil gør sammensætningen af polyesterfibre og kunstgummi, der er billige materialer, at tagbelægninger i tagpap er relativt billige, sammenlignet med flere andre typer tagbelægninger.
En af de få ulemper ved en tagbelægning i tagpap er den relativt korte levetid. Tagbelægninger i tagpap vil som regel have en levetid på omkring 40 år, hvilket er i den lave til middel ende, hvis man sammenligner levetiden på tagpap med andre typer tagbelægninger.
Prisen på tagpap er som nævnt i den lavere ende, og er i omegnen af 100-150 kr. pr. m2. En tagbelægning med tagpap på et hus på 100 m2, koster derfor i omegnen af 100.000-150.000 kr. inklusiv moms og montering.
Fordele ved en tagbelægning i tagpap:
- Billig tagbelægning
- Alsidigt materiale der kan benyttes på alle slags tagudformninger
- 100% vandtæt
- Slidstærkt materiale der kan modstå alle danske vejrforhold
- Relativt nem montering
- Oplagt valg til gør-det-selv projekter
Eternit
Et eternittag er en anden billig tagbelægning, der ligesom tagpap også er en relativ nem montering, men som har en større visuel variation i tagbelægning. Du kan således få et eternittag i både bølgeeternit, samt i typerne eternitskifer og Toscana.
Med en tagbelægning for du den klassiske og populære danske tagbelægning, der som navnet antyder, kommer i et bølget udtryk. Det giver en tagbelægning med en større kompleksitet, der især går godt vil villa- og parcelhuse.
Eternitskifer er en kunstig form for naturlig skifer, og består af flade og blanke tagsten i eternit. Det særlige ved eternitskifer er at du med denne type tagbelægning, opnår et mere stilrent og minimalistisk udtryk på dit tag.
Endeligt kan du vælge et eternittag af typen Toscana, der bedst kan betegnes af en blanding af de to ovenstående typer eternittag. Med Toscana for du således både de blanke og flade overflader fra eternitskifer, samt de bølgende former og udtryk fra et bølgeeternittag.
Eternit består af fibercement der er en blanding mellem almindelig cement og fibre. Blandingen med fibre i den almindelige cement, fungerer som en slags armering af cementen, hvilket giver et meget stærkere materiale. Derudover er eternit brandhæmmende, og de fleste typer af eternit, vil ligeledes være 100% vandtætte.
Prisen på et eternittag kan varierer meget, og vil første og fremmest afhænge af, hvilken type eternittag du vælger. Prisen vil, afhængig af type og andre faktorer, være i omegnen af 75-150 kr. pr. m2. Et nyt eternittag på et hus på 100 m2, vil derfor koste i omegnen af 75.000-150.000 kr.
Den store og klare ulempe ved et eternittag er den korte levetid, der som regel vil være på mellem 25-30 år. Ønsker du derfor en tagbelægning der kan holde hele livet, så bør du ikke vælge en tagbelægning i eternit.
Fordele ved en tagbelægning i eternit:
- Billig tagbelægning
- Slidstærkt materiale der kan modstå alle danske vejrforhold
- Relativt nem montering
- De fleste typer eternittage er 100% vandtætte
Ståltag
Skal du have lagt nyt tag på dit skur i haven, din carport, anneks, eller andre mindre tilbygninger, så kan et ståltag være en rigtig god løsning. Det skyldes ikke mindst det meget lette materiale, der ikke stiller store krav til den underliggende og bærende tagkonstruktion.
Med et ståltag har du samtidig mulighed for et få et tag i mange farver og udtryk, hvor du både kan få bølgende tagbelægning, flade og blanke tagbelægning, samt alverdens andre udtryk og udforminger.
En anden stor fordel ved et ståltag er at en tagbelægning i stålplader er 100% vandtæt, og er samtidig næsten vedligeholdelsesfri. De glatte overflader på stålpladerne gør nemlig, at snavs og skidt let bliver vasket væk i regn og andet nedbør.
Som noget særligt ved et ståltag får du muligheden for en tag-på-tag løsning, der kort sagt går ud på, at der lægges et nyt tag ovenpå det gamle. Det kan være en fordelagtig løsning, da du ved at lægge et nyt tag ovenpå det gamle, slipper for udgifter forbundet med, at du først skulle rive din eksisterende tagbelægning ned.
Som de foregående typer tagbelægninger her på listen, har et ståltag også en begrænset levetid. Som regel vil levetiden på et ståltag være på omkring de 40 år, men med god vedligeholdelse, kan du sagtens få dit ståltag til at holde ud over de 40 år.
Prisen på et ståltag hører også til blandt de billigere typer tagbelægning, og koster i omegnen af 100-150 kr. pr. m2. Et nyt ståltag på et hus på 100 m2, koster derfor i omegnen af 100.000-150.000 kr.
Fordele ved en tagbelægning i stål:
- Slidstærk tagbelægning der nemt beskytter mod alle danske vejrforhold
- 100% vandtæt
- Relativt nem montering
- Næsten ingen vedligeholdelse
- Kan monteres som et tag-på-tag
- Relativt billig tagbelægning
Tegltag
Ønsker du et tag der kan holde i rigtig mange år, så er en tagbelægning med et tegl et rigtig godt valg. Med et tegltag får du en levetid på helt op til 75-100 år.
Faktisk vil det mange gange ikke være selve teglstenene der bliver slidt op, men i stedet den underliggende tagkonstruktion. Ofte vil teglstenene fra den gamle tagbelægning, derfor også kunne genbruges på den nye tagbelægning.
Et tegltag er den mest klassiske tagbelægning i Danmark, og kan findes i dens klassiske røde farve overalt i landet. I nyere tid er andre farver kommet til, hvilket giver en større variation i udtrykket på tegltage.
En anden rigtig stor fordel ved et tegltag er den meget store styrke, og som nævnt ovenfor, den lange holdbarhed. Tilsammen gør disse forhold, at et tegltag yder optimal beskyttelse mod de danske vejrforhold.
Dog er et tegltag ikke vandtæt, og det er derfor nødvendigt med et undertag. Der er samtidig mulighed for at understryge et tegltag, hvilket går ud på, at man tætner mellemrummene mellem teglstenene.
Prismæssigt hører et tegltag ikke til blandt de billige tagbelægninger, og har en pris i omegnen af 150-200 kr. pr. m2. Et tegltag på et hus på 100 m2, koster derfor i omegnen af 150.000-200.000 kr.
Et tegltag er derfor væsentligt dyrere end de andre typer tagbelægninger her på siden, men kan omvendt holde i mange flere år. Det gør et tegltag til den bedste investering, hvis man har til hensigt at investere på den lange bane.
Fordele ved en tagbelægning med teglsten:
- Meget stærk tagbelægning der yder optimal beskyttelse mod alle danske vejrforhold
- Lang levetid på helt op til 100 år
- Rigtig god investering på den lange bane
Solcelletag
En lidt anden slags tagbelægning er af typen solcelletag. Her tænker vi ikke på de klassiske solceller, der med paneler opsættes på et eksisterende tag. Disse typer solcelletage kaldes for de uintegrerede solcelletage.
Vi henviser derimod til de integrerede solcelletage, som er en tagbelægning der er decideret lagt i solcelle. Det giver en meget mere strømlinet tagbelægning, sammenlignet med de uintegrerede tagbelægninger.
Et integreret solcelletag er en meget dyr investering, der dog over tid vil betale sig selv ind igen. Det anslås at et integreret solcelletag kan tjene sig selv igen på 25-30 år. Til den tid vil den energi solcellerne har produceret, have reduceret dine udgifter til energi og varme, til et punkt hvor du vil have tjent din investering ind igen.
Samtidig gør du en forskel for miljø og klima, da et solcelletag er den mest miljøvenlige tagbelægning på markedet. Producenterne af integrerede solcelletage mener, at det er muligt at en husstands energiforbrug, kan dækkes udelukkende af solcelletaget. På den måde afsætter du intet klimaaftryk under opvarmningen og til elektricitet i din bolig.
En anden stor fordel ved et integreret solcelletag er den lave vedligeholdelse. De blanke overflader på solcellerne vil nemt blive skyllet rene i regn og andet nedbør, mens varmen fra solcellerne vil dræbe alger, mos og lignende.
Prisen på et solcelletag er som sagt væsentligt højere, sammenlignet med de mere gængse tagbelægninger. Et solcelletag koster ca. 300 kr. pr. m2. Et integreret solcelletag på et hus på 100 m2, koster derfor i omegnen af 300.000 kr.
Fordele ved et integreret solcelletag:
- Du vil opnå store besparelser på energi- og elektricitet
- Meget miljøvenlig tagbelægning
- Et moderne solcelletag i et flot og stilrent udtryk
- Næsten ingen vedligeholdelse
- Meget god investering på den lange bane
- Har tjent sig selv ind igen på under 30 år
Et godt tip til dit valg af tagbelægning
For at sikre at dit nye tag passer til både dit huset og husets omgivelser, så kan det være en god ide at benytte den samme type tagbelægning, som den type tagbelægning du i forvejen har på dit hus.
Ved at vælge den samme type tagbelægning kan du på forhånd vide, hvordan dit nye tag vil se ud, og du undgår dermed at stå tilbage med et tag, der ikke passer til hus og omgivelser. Det kan i værste fald ende med, at du må lægge et helt nyt tag påny.
Der er dog også mulighed for at du kan få tegnet dit hus med forskellige tagbelægninger, for at se hvilke typer der passer til hus og omgivelser, og hvilke typer tagbelægninger du bør holde dig fra.
Krav til undertag
Inden du vælger din nye tagbelægning er det vigtigt du er opmærksom på, hvilke krav der stilles til undertaget. Et undertag har til formål at sikre et utæt tag mod, at der kommer vand og fugt ind under taget.
Kommer der vand og fugt ind under taget opstår der risiko for vand- og fugtskader, hvilket på sigt kan og vil føre til store og dyre renoveringer. Reagerer du ikke i tide på disse skader, er der derudover risiko for at skaderne spreder sig til resten af huset.
Det er dog ikke alle typer tagbelægninger der stiller krav til et undertag, hvilket eksempelvis gælder for tagpap, eternit og ståltage, mens det for andre gælder, at det vil være nødvendigt med et undertag, eksempelvis på et tegltag.
Hvad enten en tagbelægning kræver undertag eller ej, er det dog altid anbefalet at der også moneteres et undertag, for på den måde at sikre, at der opnås den bedst mulige beskyttelse. I praksis vil der ved alle nye tagbelægninger og renoveringer blive monteret et undertag.
Der kan dertil være specifikke krav til hvilket undertag der skal benyttes, da et undertag fås i forskellige styrke og holdbarhed. Udgangspunktet er at jo tungere en tagbelægning er, jo større krav stilles der til undertaget.
Nyt tag ovenpå det gamle tag
Der kan være god økonomisk grund til at overveje og undersøge, om du har mulighed for at få et nyt tag ovenpå det gamle tag. Ved at lægge et nyt tag ovenpå det gamle, slipper du nemlig både for at skulle rive det gamle tag ned først, samt de udgifter der er forbundet med nedrivningen.
Ved at lægge et nyt tag ovenpå det gamle kan det mange gange være muligt, at spare helt op mod 30-40% på den endelige pris for et nyt tag. Det løber op i rigtig mange penge, især med tanke på at et tag, normalvis vil koste mellem 100.000-200.000 kr.
Der er dog også flere forhold du bør være opmærksom på, inden du beslutter dig for at få et nyt tag ovenpå det gamle. Det er nemlig en del risiko forbundet med disse tag-på-tag løsninger.
Blandt andet bliver det meget svært at komme ind under den nye tagbelægning, og tjekke både den gamle tagbelægning, samt det underliggende undertag og tagkonstruktion. Det kan derfor være svært at opdage skader og potentielle skader i tide, hvilket på sigt kan føre til meget omfattende og dyre renoveringer.
Det er også værd at nævne den øgede risiko for brandskader, da stålpladerne, der i praksis altid anvendes ved et tag-på-tag, vil have en indelukkende effekt på branden. Det gør det både at dit tag lukker branden inde, samtidig med at brandfolk vil have svært ved at komme ind under din tagbelægning, for at kunne slukke branden.
Udskiftning og renovering af tag med asbest
Skal du have udskiftet et asbestholdigt tag med et nyt tag, er det vigtigt at være opmærksom på de regler og krav der gælder, i forbindelse med udskiftning, renovering og arbejde på asbestholdige tage.
Da asbestholdige tage er potentielt sundhedsskadelige, er der således krav om at arbejde der udføres på asbesttage, udføres med godkendt arbejdsudstyr og arbejdstøj. Dette for at undgå at asbest partikler spreder sig i luften, og for at forhindre at du kommer i kontakt med asbesten under arbejdet.
Det vil almindeligvis være ældre huse med eternittag, hvor der kan være tale om asbestholdige tage. Det gælder for alle eternittage der er bygget før 1984, mens eternittage der er bygget i perioden 1984-88 kan indeholde spor af asbest. Alle eternittage bygge efter 1988 indeholder ikke asbest.
Skal du selv have udskiftet dit eternittag med et nyt tag, og er du i tvivl om alderen på dit hus, kan du undersøge din tagbelægning tagplader. På pladerne vil fremgå et nummer, der kan afgøre hvorvidt taget indeholder asbest eller ej. Starter talrækken med 0 eller 1 indeholder taget asbest, og starter talrækken med 4 eller 5 indeholder taget ikke asbest.
Det vil dog ikke altid være muligt at kunne tyde tallene, der kan være slidte og utydelige efter mange år, ligesom der i andre tilfælde, slet ikke vil fremgå nogle tal. Derfor kan det nogle gange være svært selv at afgøre hvor gammelt taget er.
Du bør forhøre dig hos en fagmand hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit eternittag indeholder asbest. Her kan du samtidig få råd og vejledning til, hvordan du bedst forholder dig til, at du skal have udskiftet en asbestholdigt tag.
Vær opmærksom på byggereglementet og lokalplanen
Der er og kan være specielle regler og krav i byggereglementet og lokalplanen, som du skal være opmærksom på at overholde, i forbindelse med udskiftning og renoveringer af dit tag.
I byggereglement gælder der eksempelvis kravet om at du skal isolere dit tag, i forbindelse med udskiftning og renoveringer på taget, så isoleringen lever op til fastsatte krav. Dette gælder dog kun i det tilfælde, at investeringen er rentabel.
At investeringen er rentabel betyder at der kun er krav om, at du isolere dit tag hvis investeringen tjener sig selv inden, inden for en i Byggereglementet fastsat periode. Du kan se mere om hvorvidt der vil være krav til dit eget nye tag, ved at se nærmere på reglerne i Byggereglementet.
Der kan også fremgå specielle krav og regler i lokalplanen, hvor der eksempelvis kan være opstille betingelser for, hvilke type tagbelægninger der må benyttes, eller hvilke tilbygninger det er tilladt at montere på taget.
Kan du selv stå for at få lagt dit nye tag
Du kan i teori og praksis godt selv stå for at få lagt dit tag, men du skal være opmærksom på, at der er stor forskel på sværhedsgraden ved de forskellige tagbelægninger. Om du bør stå for at få lagt dit eget tag, afhænger derfor blandt andet af, hvilken type tagbelægning du vælger.
Uanset typen af tagbelægning bør du dog aldrig selv stå for tagbelægningen, medmindre du selv er faglært, eller på anden vis har erfaring og kompetencer inden for tagbelægninger. Dit tag er nemlig en meget afgørende del af dit hus, og det er derfor vigtigt at taget bliver lagt korrekt.
Ellers opstår der risiko for skader på din tagbelægninger, der på sigt også kan føre til skader på selve huset. Opstår der først skader på tag og hus, vil det være nødvendigt med omfattende renoveringer, der hurtigt kan løbe op i rigtig mange penge.
Derfor anbefaler vi også til enhver tid at du lader en professionel taglægger, om at stå for at lægge dit nye tag. På den måde er du bedst sikret mod, at der opstår skader på dit tag og hus, og undgår dermed store udgifter til omfattende renoveringer.
Du finder hurtigt og nemt en professionel taglægger på 3byggetilbud.dk, hvor du faktisk kan få hele tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag. Det eneste du skal gøre er at indsende en beskrivelse af det tag du ønsker, og så vil du modtage dine tilbud inden for tre dage.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag
Det er hurtigt og nemt at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, til at indsende en beskrivelse af dit opgave. Så snart 3byggetilbud.dk modtager din opgavebeskrivelse på tager de sig ansvaret for, at finde tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag.
Du slipper dermed for selv at skulle bruge en masse tid på det opsøgende arbejde, da det kun tager fem minutter at indsende din opgavebeskrivelse, og hvor du ikke selv skal finde en taglægger med et tilbud på et nyt tag.
Derudover opnår du flere andre gode fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, hvor det ikke mindst er værd at nævne de billige tilbud du vil modtage på et nyt tag. De billige tilbud hænger sammen med den store konkurrence om at vinde din opgave, hvilket ofte vil få taglæggerne til at sænke priser og tilbyde andre gode fordele.
Ved at acceptere et tilbud på et nyt tag gennem 3byggetilbud.dk, får du samtidig en entreprisegaranti med på din opgave, der dækker i tilfælde af at dig tag bliver leveret med fejl og mangler. Entreprisegarantien er dermed din økonomiske sikkerhed for en tilfredsstillende levering, og dækker på op til 35.000 kr. for private, og på helt op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.
Så nemt får du tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag:
- Benyt den gratis opgaveformular på 3byggetilbud.dk og indsend din opgavebeskrivelse
- Du modtager herefter tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt tag på kun tre arbejdsdage
- Vælg og accepter det bedste tilbud og kom i gang med det nye tag med det samme